Reprezentantul candidatului Traian Basescu, Sebastian Lazaroiu, a anuntat ca impreuna cu stafful lui Crin Antonescu s-a stabilit ca astazi sa aiba loc o dezbatere intre primii trei candidati, organizata de IPP, la Palatul Parlamentului, decizia fiind luata in absenta reprezentantilor PSD.
Institutul pentru Politici Publice a acceptat deja sa organizeze dezbaterea si a lansat invitatiile, iar intalnirea candidatilor va fi moderata de jurnalistul Robert Turcescu. "Am cazut de acord cu stafful liberal, stafful celor de la PSD nu a dorit sa participe la discutii, dar am inteles din declaratiile lor ca accepta orice fel de format. Ii anunt pe aceasta cale, trebuia sa vina aici, ii asteptam aici si au spus ca nu vin", a precizat Lazaroiu.

Sebastian Lazaroiu a mai spus ca dezbaterea va avea loc intre doi candidati - Traian Basescu si Crin Antonescu - daca Mircea Geoana refuza sa participe. "Nu exista o confirmare oficiala (ca Mircea Geoana va participa, n.r.), exista doar o declaratie a purtatorului de cuvant (Victor Ponta, n.r.), care a spus ca va participa la orice dezbateri si nu a mai venit la negocieri pentru ca participa la orice fel de conditii. Dezbaterea va fi in doi daca nu vine domnul Mircea Geoana", a spus Lazaroiu, potrivit NewsIn.

PSD nu a fost reprezentat la intalnire, purtatorul de cuvant al campaniei PSD, Victor Ponta, declarand ca social-democratii nu mai participa la negocieri cu celelalte staffuri de campanie pentru organizarea unei dezbateri televizate intre principalii candidati, dar ca liderul PSD va participa la o astfel de confruntare.


Geoana: Voi participa vineri la o dezbatere intre candidati, nu ma intereseaza cine o organizeaza

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca va lua parte la orice dezbatere cu contracandidatii sai, indiferent de cine o organizeaza si ca prefera "un loc neutru din care toate televiziunile sa poata transmite in direct".

"Maine (astazi, n. red) voi participa, nu cunosc cine organizeaza, nici nu ma intereseaza. As prefera, asa cum am spus si ieri, sa lasam deoparte scandalul intre candidati si intre staffuri si sa ne intoarcem la problemele economice si a locurilor de munca. De aceea voi participa la o dezbatere intre candidati. Preferinta mea ar fi un loc neutru in care toate televiziunile din Romania sa transmita in direct. Nu ma intereseaza cine organizeaza, ma intereseaza ca toate televiziunile si romanii sa aiba acces la o dezbatere intr-un loc neutru si moderat de cei pe care ii stabilesc televiziunile," a declarat liderul PSD.


Dezbaterea Basescu-Antonescu-Geoana va dura cel putin o ora si jumatate


"Dezbaterea va incepe de la ora 19.00 si va tine pana spre ora 21.00", a anuntat Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, spunand ca durata minima va fi de 90 de minute, insa nu este exclus sa se convina asupra unei dezbateri mai lungi pentru a nu impune limitari prea stricte candidatilor. Evenimentul va fi organizat in sala "I.C. Bratianu" a Camerei Deputatilor, fiind moderata de jurnalistul Robert Turcescu.

Discutiile intre staff-urile PDL si PNL continua in prezenta reprezentantilor Institutului pentru Politici Publice si a lui Robert Turcescu, acestia din urma sosind deja la Parlament. Convorbirile se axeaza pe formatul dezbaterii care au urma sa-i opuna pe Crin Antonescu, Traian Basescu si Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.