Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca PDL si PSD au cheltuit in 2009, an de criza, mai mult decat guvernul liberal in 2008.
Acesta sustine ca "teribila Coalitie" a risipit bugetul de stat pe investitii nefolositoare, date pe pile, unor ministri "preferati".

"Ultimul an a reprezentat esecul strategiei puse in aplicare impreuna de PSD si PDL: traiul pe datorie. Culmea, in an de criza, guvernul PSD-PDL a reusit sa cheltuiasca cu 10% mai mult decat guvernul liberal in 2008. Asta nu i-a impiedicat pe cei de la PSD si PDL sa le ceara romanilor sa stranga cureaua, in timp ce Guvernul arunca cu bani pe scene de 70,000 de euro sau contracte de publicitare de milioane de euro.", scie Tariceanu pe blogul sau.

Fostul premier sustine ca un buget pe 2010 facut de PDL ar arunca Romania in faliment.

"Traiul pe datorie se apropie de sfarsit. Ne cam apropiem de fundul sacului. De aici si viteza cu care PSD si PDL – pana mai ieri dusmani – par dispusi sa lase deoparte orice conflicte pentru a trece Bugetul. Doar, doar o veni mai repede transa de la FMI. Un Buget facut pe genunchi de PSD si PDL ar reprezenta cea mai grava eroare, pentru ca va arunca definitiv Romania in faliment", este de parere Tariceanu.

Cititi si: Guvernul Boc, desemnat sa prezinte bugetul pe 2010

Modelul german

Acesta considera ca singura sansa de supravietuire este un buget de dreapta, bazat pe scaderea impozitelor si taxelor si pe un program agresiv de investitii

"Singura sansa este ca Romania sa aiba un buget de dreapta, bazat pe scaderea impozitelor si taxelor si pe un program agresiv de investitii. Uitati-va la ce se intampla in Europa. Germania, Franta, Italia si Suedia au anuntat impozite mai mici pentru ‎2010. Relansarea economica, chiar cu riscul cresterii deficitelor bugetare - este strategia la care apeleaza guvernele din ce in ce mai multe state europene. Cancelarul german, Angela Merkel a anuntat la sfarsitul lui octombrie ca germanii vor plati impozite mai putine si ca intreprinderile germane vor plati taxe mai mici. Statele europene isi continua politica de scadere a impozitelor si de investitii. Pana si Bulgaria va reduce TVA-ul de la 20% la 16%", arata fostul premier, dezamagit de sitautia in care tara noastra a ajuns dupa un an de guvernare PDL-PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.