Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca, daca presedintele nu va accepta remanierea ministrului de Interne, PDL si premierul nu vor pleca din Guvern, iar ministrul Ilie Sarbu a relatat ca Dan Nica l-a intrebat miercurea trecuta pe premier daca il revoca si i s-ar fi raspuns negativ.
Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat la Realitatea TV ca social-democratul Dan Nica l-a intrebat pe Emil Boc, inca de miercurea trecuta, daca sunt adevarate informatiile vehiculate, potrivit carora ar urma sa fie remaniat, iar premierul ar fi raspuns ca nu este adevarat.""Miercuri, inainte de a ne desparti de la ultima sedinta de guvern, avand "pe surse" informatii, domnul Nica s-a dus si l-a intrebat pe dl Boc daca este vorba de o remaniere in ceea ce-l priveste pe el, pe mine, pe dna Andronescu, iar dl Boc l-a asigurat categoric ca nu", a relatat Ilie Sarbu.

In replica la relatarea lui Sarbu, ministrul PDL Radu Berceanu a spus ca remanierile "se fac, nu se discuta", apreciind atitudinea premierului drept "foarte corecta". "Premierul a spus de trei-patru ori ca nu vrea sa discute de remanieri, ca remanierea se face, si nu se discuta. Mi se pare foarte corect, in toate tarile civilizate, toti premierii fac remanieri ca atare" a comentat Berceanu. [Geoana: Ne retragem de la guvernare daca Nica e revocat. Decizia e a lui Basescu]

Radu Berceanu a precizat totusi ca premierul Boc i-a anuntat duminica seara pe membrii PDL, la sedinta Colegiului Director, de decizia de a-l remania pe Nica.

Intrebat daca Emil Boc si PDL ies de la guvernare in situatia in care presedintele Traian Basescu va refuza sa semneze propunerea premierului de revocare a ministrului de Interne, democrat-liberalul Radu Berceanu a raspuns: "Nu. De-aia se spune in Constitutie ca premierul <<propune revocarea>>, pentru ca asa cum propune o lista de ministri presedintelui care, prin decret, ii numeste, ii accepta, deci are si presedintele anumite prerogative. Primul-ministru are posibilitatea sa propuna revocarea unui ministru".

De partea cealalta, Ilie Sarbu a raspuns, la intrebarea ce va face PSD daca presedintele Basescu va semna revocarea din functie, ca decizia partidului e deja luata: toti ministrii PSD vor renunta la functii.

In final, Berceanu a comentat ca "e problema PSD" daca a ajuns sa stea la mana presedintelui Traian Basescu, iar Sarbu a replicat ca acestea sunt prevederile constitutionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.