Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca ar fi "cea mai mare prostie" ca premierul Emil Boc sa o demita pe Ecaterina Andronescu daca pune in aplicare ordinul criticat de democrat-liberali.
"Nu discut umorile domnului Boc, eu am toata increderea in maturitatea doamnei Andronescu si toate calitatile sale. Cred ca ar fi cea mai mare prostie sa se apeleze la asa ceva", a declarat Iliescu, comentand afirmatia premierului Emil Boc, care a amenintat-o din nou luni, pe Ecaterina Andronescu ca o va demite daca aplica ordinul privind numirea directorii de scoli.

Premierul Emil Boc a declarat luni, la finalul sedintei coalitiei, ca isi mentine decizia privind remanierea ministrul Educatiei in cazul in care aceasta nu va renunta la ordinul privind numirea directorilor de scoli si ca "a mai discutat de atatea ori" cu Ecaterina Andronescu pe acest subiect.

"Daca directorii de scoli vor fi schimbati din ordin al ministrului Educatiei, din acel moment voi proceda la remanierea ministrului Educatiei. Acest ordin este contrar atat legii educatiei nationale, pe care am promovat-o, cat si principiului descentralizarii, prin care lasam prerogativele la nivelul comunitatilor in vederea numirii directorilor de scoli", a afirmat Boc, dupa sedinta coalitiei, la care a participat si ministrul Ecaterina Andronescu.

Emil Boc a mai spus ca a vorbit cu Andronescu pe acest subiect si, intrebat daca va mai discuta cu ministrul, a raspuns: "Am mai discutat de atatea ori".

Cititi si: Andronescu nu se teme de remaniere, dar modifica ordinul de numire al directorilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.