Alexandru Geoana a sustinut, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor, proba practica a examenului de conducere pe un tricilu, vehicul corespondent categoriei B1, informeaza NewsIn.
Alexandru Geoana, fiul de 16 ani al presedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista Academia Catavencu conducand un automobil Fiat 500 pe bulevardul Dorobanti din Capitala. Potrivit publicatiei, Alexandru Geoana conducea un Fiat 500 model vechi. Stirea a fost preluata ieri, de mai multe institutii media.

Potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Alexandru Geoana poseda permis de conducere subcategoria B1, obtinut prin examen care a avut loc la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului municipiului Bucuresti la data de 1 iulie 2009.

Fiul minor al lui Geoana, sofer de Dorobanti

Examinarea practica a candidatului s-a desfasurat la data de 1 iulie 2009, utilizandu-se un autovehicul corespunzator subcategoriei B1, respectiv un triciclu marca Piaggio, care apartine scolii de soferi la care acesta a urmat cursurile de pregatire.

Candidatul a efectuat cursurile de pregatire in vederea obtinerii permisului de conducere la o scoala de soferi din afara municipiului Bucuresti, se arata in comunicat, oficiali ai Directiei declarand pentru NewsIn ca este vorba de judetul Ilfov.

Scoala respectiva ar avea si un Logan modificat, care se incadreaza in categoria B1, insa oficialii Directiei de Permise sustin ca Alexandru Geoana a sustinut proba practica pe triciclul Piaggio, un tip de moped cu trei roti.

La nivel national, sunt 209 persoane care au permise B1. 13 sunt din Bucuresti.

Mama sa, Mihaela Geoana, a declarat ca fiul ei are carnet de conducere si ca a dat examen pentru acesta pe o masina Logan. “Sigur ca da, are carnet de conducere. Este un permis care se obtine la 16 ani, pentru vehicule sub 500 de cmc, de motocicleta sau tot ce se poate conduce la 16 ani. E un articol de lege care reglementeaza. (...) A dat examen, a facut scoala de soferi, a dat examen pe un Logan...”, a spus Mihaela Geoana pentru revista "Academia Catavencu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.