Liberalii solicita demiterea ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, pe motiv ca ar fi incalcat Legea care-i cere ca, inaintea inceperii anului scolar, sa fie aprobate si date publicitatii metodologiile pentru examenele nationale.
"Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu demonstreaza, inca o data, ca pentru domnia sa legea este optionala si, mai grav, ca se pozitioneaza mai presus de lege", sustin liberalii. Ei argumenteaza ca ministrul Educatiei "a omis" ca este obligata de lege sa aprobe si sa dea publicitatii metodologiile pentru examenele nationale, inainte de inceperea anului scolar, citand articolul din Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant, potrivit caruia anul scolar incepe la 1 septembrie.

La intalnirea dintre grupul liberal si doamna ministru, care a avut loc in Parlament la data de 8 septembrie, fostii ministri liberali ai Educatiei, Cristian Adomnitei, Anton Anton, si ceilalti membrii PNL prezenti, i-au atras atentia ministrului in functie asupra ilegalitatii comise. Mai mult, acestia si-au aratat ingrijorarea fata de faptul ca elevii, parintii si profesorii nu au nici macar idee despre cum va arata Bacalaureatul in acest an, daramite cum va fi organizat, transmit reprezentantii opozitiei.

"In data de 9 septembrie, Guvernul, prin vocea premierului Boc, a anuntat ca a emis o Ordonanta de Urgenta in care se precizeaza ca Bacalaureatul se va da la trei probe. Din nefericire pentru ministrul Andronescu si premierul Boc, acest fapt nu rezolva incalcarea grosolana a legislatiei si a normelor in vigoare", se precizeaza in comunicatul PNL.

In opinia liberalilor, ministrul Andronescu si premierul Boc "distrug sistemul de invatamant sistematic, batandu-si joc de profesorii care nu si-au primit nici acum maririle de 50%".

"Demisia de onoare a ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu ar fi un gest mult prea mare pentru cineva care nu stie ce inseamna sa te tii de cuvant. Ca atare, PNL solicita demiterea ministrului Educatiei pentru grave incalcari ale cadrului legal, pentru nerespectarea regulilor, normelor si nevoilor din sistemul de invatamant romanesc", se arata in comunicat.

Bacalaureatul va include, din 2010, trei probe scrise, dupa ce, in timpul ultimului an de liceu, elevii vor trebui sa treaca teste eliminatorii de limba romana, limbi straine si folosire a computerului, potrivit unei ordonante adoptate, miercuri, de Guvern.

Potrivit premierului Emil Boc, Executivul a luat astfel decizia de a simplifica examenul national de bacalaureat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.