Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la Festivalul romilor de la Costesti, ca nu a venit in campanie electorala si le-a cerut romilor sa-si crestineze copiii si sa-i dea la scoala.
Seful statului a fost asteptat la Costesti de regele Cioaba, de sotia acestuia, care i-a dat sotiei presedintelui un buchet de orhidee galbene, si de sora regelui Cioaba, Luminita, care l-a asteptat pe presedinte cu paine si sare. Printre cei prezenti s-au mai numarat primarul din Rm. Valcea si presedinte interimar la organizatiei judetene a PDL, Mircia Gutau, senatorul PDL Dorel Jurcan, Peter Eckstein Kovacs, consilierul prezidential pentru minoritati, mai multi membri de partid si oficialitati din Costesti. Presedintele s-a salutat cu oamenii si a strans mainile celor prezenti, transmite NewsIn.

Seful statului a dansat pe muzica tiganeasca dupa ce, in timp ce asista la un spectacol, a fost luat de dansatorii unui ansamblu din Republica Moldova si dus pe o scena. Seful statului a primit de la romi o placheta in semn de multumire pentru ca i-a introdus in legea privind holocaustul, o medalie din argint cu insemnele casei regale Cioaba, carti cu poezii si o carte despre Holocaust scrise de Luminita Cioaba.

Sotia presedintelui, Maria Basescu, a primit un costum tiganesc (o fusta galbena si un batic), pe care le-a si imbacat, si o mahmudea din aur.

Romii i-au multimut presedintelui pentru ca a venit la sarbatoarea lor. "Romii sunt alaturi de dumneavostra, domunule presedinte, si va asteptam si anul viitor, tot aici, in calitate de presedinte al Romaniei", a spus Floin Cioaba.

"N-a venit pentru campanie electorala. Am venit din respect pentru cultura si traditiile romilor. In calitate de om si presedinte am o rugaminte si un indemn in acelasi timp: crestinati-va copiii si dati-i la scoala", a declarat Basescu, intrebat fiind daca mesajul transmis de Florin Cioaba nu are conotatie electorala.

Seful statului a mai precizat ca are un fin de etnie roma, pe care l-a nasit pe vremea cand era primar al Capitalei. "B", a spus Basescu.

La festival au fost prezenti aproximativ 1.000 de participanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.