Purtatorul de cuvant al PSD,Bogdan Niculescu Duvaz,l-a acuzat luni pe presedintele Traian Basescu ca a "stimulat masiv" demersul CNS in privinta obtinerii autonomiei teritoriale pentru Tinutul Secuiesc,sustinand ca institutiile statului trebuie sa se autosesizeze in legatura cu ultimele evenimente.
Potrivit lui Duvaz, declaratia de autonomie a Consiliului National Secuiesc "frizeaza separatismul". "(Aceste declaratii, n.r.) Sunt nu numai neavenite, nu numai anticonstitutionale, dar incep sa frizeze o conditie de ilegalitate flagrata. Cred ca institutiile statului ar trebui sa se autosesizeze, asa cum au facut-o cu mare abilitate in alte lucruri mult mai putin semnificative, si ma refer la persoane, cand a fost vorba de persoane(...) Fac sublinierea ca tot acest demers, din pacate, a fost stimulat masiv de presedintele actual in functie, Traian Basescu, la inceputul constituirii CNS, care iata acum isi propune imn, isi propune propriile embleme de indentificare, steag, dupa ce fusese incurajat la constituire de presedintele Traian Basescu, care pe vremea aia il vedea ca un element care ar ajuta la demolarea UDMR, pe care pe vremea aia era foarte suparat datorita colaborarii UDMR-ului cu liberalii la guvernare", a explicat Duvaz.

Duvaz a mai declarat ca "nu trebuie sa se astepte nimeni ca fiind campanie electorala sa cedam unor asemenea solicitari, evident scoase acuma din palarie pe motivatii electorale". "Adica este campanie prezidentiala, prezidentiabilii nu vor sa se puna rau cu electoratul, nici cu cel secuiesc, si atunci cel mult o sa taca in fata unor asemenea provocari. Nu avem de gand sa trecem sub tacere asemenea provocari, le respingem ca fiind anticonstitutionale si periculoase", a mai precizat Duvaz, in urma sedintei Biroului Politic National al PSD.

Citeste si:
'Ungurii participanti la Adunarea Secuilor trebuie pedepsiti'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.