Social-democratii sustin ca presedintele Traian Basescu preseaza liderii PDL pentru a crea o criza guvernamentala sub pretextul asumarii raspunderii legilor pe Educatie care, apreciaza PSD, ar trebui dezbatute in procedura parlamentara normala.
"Nu stim care sunt competentele care o recomanda pe Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului, sa comenteze un pachet de legi menit sa reformeze Educatia. Este insa evident ca Traian Basescu, prin apropiatii sai, nu face altceva decat sa incerce sa creeze o criza guvernamentala, prin hartuirea constanta a PSD", se arata intr-un comunicat al PSD, ca replica la acuzele PDL aduse impotriva ministrul Educatiei. PSD apreciaza ca este PDL recurge la "o hartuire continua" a partenerilor de guvernare, la insistentele sefului statului, din dorinta de a provoca o criza guvernamentala, transmite NewsIn.

Social-democratii sustin ca legile elaborate de Comisia Miclea contravin intereselor elevilor si profesorilor si s-au declarat in favoarea Codului Educatiei, elaborat de catre Ministerul Educatiei.

"Spre deosebire de propunerile Miclea, elaborate in laboratoarele Palatului Cotroceni, Codul Educatiei prezentat de Ecaterina Andronescu reprezinta rezultatul unor discutii indelungate, purtate cu partenerii sociali, rectori de universitati, reprezentanti ai studentilor, ai elevilor si ai parintilor. Toate aceste opinii sunt acum puse cap la cap intr-un sistem coerent si inchegat", sustin social-democratii.

In ceea ce priveste legile Educatiei, PSD ii solicita primului-ministru sa renunte la asumarea raspunderii in concordanta cu declaratiile Sulfinei Barbu care a spus ca orice lege este perfectibila. "Fara sa fim de acord cu argumentele, putem accepta concluzia la care a ajuns PDL, anume ca orice lege este perfectibila si ca nimeni nu detine monopolul adevarului. In aceste conditii, ii solicitam premierului sa tina cont de pozitia publica a propriului partid si sa renunte la asumarea raspunderii Parlamentului pe legile educatiei", se spune in finalul comunicatului PSD.

Citeste si: PDL: Codul Andronescu - in afara programului de guvernare, asumarea sa fie pe pachetul Miclea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.