Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca Parlamentul trebuie sa se opuna unei asumari a raspunderii pe pachetul privind legile Educatiei, procedura pe care a declarat-o "o prostie", si ca pachetul de reforma in domeniu trebuie "lasat sa dospeasca".
Intrebat daca ruperea coalitiei ar putea fi generata de conflictul dintre PSD si PDL privind asumarea raspunderii pe legile Educatiei, Iliescu a declarat ca acest lucru nu va avea loc, transmite NewsIn.

"Nimeni nu-si asuma o asemenea raspundere. Iar asumarea raspunderii este o prostie, in primul rand este o procedura neconstitutionala si care e motivatia, care e argumentul? Adica procedura de asumare a raspunderii de catre Guvern trebuie sa aiba o motivatie fundamentata, Constitutia limiteaza din acest punct de vedere aceasta procedura care ocoleste dezbaterea parlamentara. Regula ar trebui sa fie ca legile sa treaca prin Parlament si sa fie rezultatul dezbaterilor parlamentare, asta inseamna democratie parlamentara(...) Trebuie Parlamentul sa se opuna, trebuie societatea sa se opuna unor asemenea tendinte. Eu nu cred ca acum, in situatia de criza prin care trece tara, cineva isi permite o asemenea aventura sa rupa Guvernul", a afirmat Iliescu.

De asemenea, seniorul PSD a precizat ca reforma invatamantului priveste "chestiuni care nu se fac pe picior, nu se fac asa scoase la repezeala din consideratiuni piripite".

"S-a lucrat la o formula, exista si varianta Miclea, cu partile care pot fi prealuate si altele care nu sunt acceptabile, varianta elaborata acum de ministrul Invatamantului, asa centrata, trebuie lasat sa dospeasca. Trebuie discutate temeinic cu cei legati de scoala in primul rand si oamenii care eu experienta scolii, si nu sa iesim la repezeala", a mai spus Iliescu.

Citeste si: Geoana: PSD nu si-a dat acceptul pentru asumarea raspunderii pe Codul Educatiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.