Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca in sedinta coalitiei de luni nu s-a decis asumarea raspunderii pe Codul educatiei, PSD fiind impotriva acestei variante, iar premierul Emil Boc "fie nu a inteles bine, fie a dorit sa supraliciteze acest subiect".
"Daca cei de la PDL si domnul Basescu au alte interese cu privire la aceasta coalitie mai bine sa o spuna deschis in piata publica decat sa umble cu astfel de pretexte. Din punctul meu de vedere acest drum este unul firesc, este drumul sanatos, este drumul corect (...) Am fost surprins de ceea ce a spus domnul Boc dupa sedinta coalitiei, nu a fost niciun fel de discutie cu privire la asumaerea pe Legile educatiei, pe Codul educatiei. Nicio secunda nu a fost un accept din partea PSD-ului. Cred ca fie nu a inteles bine, fie a dorit sa supraliciteze acest subiect", a declarat Geoana, citat de NewsIn.

La finalul sedintei, seful Guvernului a admis ca au existat discutii cu partenerii de coalitie pe aceasta tema, dar ca social-democratii "nu au avut obiectii majore".

Premierul Emil Boc a precizat ca a propus coalitiei un calendar accelerat de adoptare a principalelor acte normative ce vizeaza reformele structurale, astfel ca Guvernul va veni pe 2 septembrie in fata Parlamentului pentru a-si asuma raspunderea pentru patru pachete de reforma.

Primul-ministru a reiterat la finalul intalnirii coalitiei de guvernare, ca majoritatea larga de care PSD si PDL se bucura in Parlament nu-si justifica existanta daca nu are suportul necesar sa adopte legi si a avansat un calendar de asumare a raspunderii Guvernului pe actele normative ce vizeaza reformele structurale.

In privinta restructurarilor agentiilor guvernamentale premierul a subliniat ca nu vrea ca si acesta sa aiba, in Parlament, soarta legii privind interzicerea cumulului salariului si pensiei la stat. "Am adoptat o Ordonanta de Urgenta - nu a fost bine, am adoptat un proiect de lege si sta de 6 luni in Parlament. Nu se intampla nimic. Nu vrem sa avem aceeasi soarta si cu acest proiect al restructurarilor agentiilor guvernamentale. Ne ducem in fata Parlamentului: ori trece proiectul de lege, ori Guvernul pleaca acasa", a sustinut Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.