Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a afirmat ca asumarea raspunderii pe legile educatiei este necesara din perspectiva respectarii angajamentelor asumate de catre coalitie prin Parteneriatul pentru Romania si le-a amintit membrilor PSD ca acesta nu este facultativ.
Democrat-liberalul Gheorghe Flutur a apreciat ca asumarea raspunderii pe legile din educatie este determinata de angajamentele pe care cele doua partide de guvernamant si le-au asumat atunci cand au semnat Parteneriatul pentru Romania, documentul care stabileste obiectivele guvernarii PDL-PSD. "Executivul a fost votat de catre coalitie, dar PDL este consecvent cu Parteneriatul pentru Romania. Se apropie sfarsitul anului si trebuie sa bifam articolele realizate. Parteneriatul nu este ceva facultativ", a declarat Flutur la sfarsitul sedintei de luni a Biroului Permanent al PDL.

Flutur a spus ca premierul Boc este hotarat sa respecte data de 2 septembrie pentru asumarea raspunderii in Parlament. "Va asigur ca acest calendar va fi realizat. Trebuie sa avem mai mult curaj si mai multa fermitate pentru a ne asuma reformele necesare in aceasta perioada (...) Lasate in Parlament, procedura pe aceste legi s-ar prelungi si acum este nevoie de reforme curajoase", a afirmat democrat-liberalul, precizand ca reformarea sistemului de invatamant a fost insusita de catre PDL si PSD atat prin programul de guvernare, cat si prin Pactul National pentru Educatie.

Vicepresedintele PDL a sustinut ca liderii PSD prezenti la sedinta de luni a coalitiei nu i-au reprosat premierului intentia de asumare a raspunderii si a apreciat ca social-democratii vor intelege oportunitatea acestei proceduri accelerate de legiferare. "N-am simtit sa fie niciun fel de repros (...) Avem nevoie de PSD si sunt convins ca s-a inteles bine apelul nostru si pozitia noastra. Cred ca vor intelege oportunitatea acestei actiuni", a mai spus Flutur, potrivit NewsIn.

Geoana: PSD nu si-a dat acceptul pentru asumarea raspunderii pe Codul Educatiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.