Sase persoane, majoritatea secretari de stat, au lipsit de la Comitetul National de Urgenta, au declarat pentru NewsIn participanti la intalnirea de vineri, dupa ce premierul Emil Boc a avertizat ca absentii de la aceste intruniri ar putea fi inlocuiti.
Cele sase persoane sunt Catalin Rosculete, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Marin Anton, secretar de stat la Transporturi, Ion Nastasescu, presedintele Agentiei Nucleare, si Eugen Banches, consilier la Agentie, secretar de stat Marius Fecioru de la Ministerul Comunicatiilor, si Constantin Mitu, de la Ministerul Educatiei.

Seful Executivului i-a avertizat pe reprezentantii institutiilor publice ca nu accepta absentarea de la intrunirile Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Boc: Cei care lipsesc de la sedintele Comitetului pentru Situatii de Urgenta vor fi demisi

Presedintele Agentiei Nucleare: Ni s-a spus ca prezenta nu e obligatorie la Comitetul de Urgenta

Presedintele Agentiei Nucleare, Ion Nastasescu, a declarat ca nu a fost contactat personal pentru a participa la Comitetul de Urgenta si ca Eugen Banches a vorbit la telefon cu cineva care l-a asigurat ca participarea lor acolo nu este obligatorie.

"Nu m-a invitat nimeni personal la acest Comitet de Urgenta. Este adevarat, insa, ca Eugen Banches, colegul meu, a fost sunat de la secretariatul tehnic al Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Nu ni s-a spus ca trebuie neaparat sa mergem. Noi am fost asigurati ca nu este obligatorie prezenta noastra acolo. Daca stiam ca este obligatoriu sa particip, macar l-as fi trimis pe Banches", a declarat presedintele Agentiei Nucleare.

Acesta a mai spus ca nu a trimis pe nimeni la Comitet, in locul lor.

Ion Nastasescu si Eugen Banches se afla de joi la simpozionul NucInfo'Day, la Pitesti, organizat de Agentia Nucleara.

Gabriel Sandu: Nu am stiut de intrunirea Comitetului pentru Situatii de Urgenta

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale Gabriel Sandu a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca nu a stiut de intrunirea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta ca sa desemneze un inlocuitor pentru secretarul de stat Marius Fecioru, aflat la Luxembourg la reunirea Consiliului UE.

"Eu nu am stiut de aceasta intalnire a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Documentele nu ajung la mine, ci la cabinetele celor carora le sunt adresate. Am aflat si eu de situatia creata si o sa incerc sa gasesc un inlocuitor. Daca stiam, l-as fi trimis pe secretarul general al ministerului, pentru ca eu, la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale am doi secretari de stat, dintre care unul este plecat, iar celalalt este in concediu", a declarat ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu.

Conform asistentei secretarului de stat Marius Fecioru, acesta urmeaza sa revina in tara in cursul noptii de vineri spre sambata.
Secretarii de stat din Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale sunt Marius Fecioru si Costel Topcian.

Conform asistentei secretarului de stat Costel Topcian, acesta este in concediu pana la 26 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.