Premierul Emil Boc a declarat vineri ca membrii Comitetului pentru Situatii de Urgenta care nu participa la sedinte vor fi imediat inlocuiti si demisi. El a anuntat ca guvernul va adopta in sedinta de saptamana viitoare un plan de gestionare a unei eventuale pandemii de gripa A(H1N1) la nivel national.
"Nu exista niciun fel de justificare de a nu fi prezent la o reuniune exceptionala a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, exceptand situatiile cand tu esti trimis sa rezolvi o situatie de urgenta. De aceea, am dispus masurile necesare, cei care lipsesc vor fi imediat inlocuiti si demisi si pusi oameni care sa asigure continuitatea functionarii statului, inclusiv intr-o asemenea situatie", a declarat Emil Boc, conform NewsIn.

"Indiferent unde esti te urci in masina, in avion si vii la Comitet. Nu accept conducerea prin persoane interpuse", a sustinut premierul Emil Boc referindu-se la doua cereri de inlocuire a titularilor Comitetului care au motivat ca sunt in teritoriu si nu pot participa la sedinta.

Ministrul Dan Nica a sustinut ca momentul declansarii oficiale a pandemiei nu a luat prin surprindere autoritatile. "Fiecare institutie inca de acum o luna de zile a avut obligatia de a pregati masurile necesare, care inseamna si masurile care trebuie luate pentru asigurarea functionarii institutiilor vitale ale statului roman in situatie de pandemie, masurile pe care le luam pentru ca vaccinarea sa se poata produce, care sunt etapele acestui proces de vaccinare a serviciilor si a populatiei, persoanele vulnerabile si toate aceste lucruri au facut ca astazi sa putem avea o capacitate de actiune la nivelul optim a tuturor institutiilor statului", a declarat Dan Nica.

Boc a mai anuntat ca guvernul va adopta in sedinta de saptamana viitoare un plan de gestionare a unei eventuale pandemii de gripa A(H1N1) la nivel national, iar responsabilii din administratie care nu il vor aplica risca sa fie trasi la raspundere atat civil, cat si penal.

"Vicepremierul Dan Nica s-a asigurat din 11 mai ca exista un plan sectorial care a fost pus la dispozitia ministerelor pentru a interveni in situatia unei pandemii, astfel incat astazi exista planurile sectoriale aprobate. Miercuri, in Guvern, vom aproba planul integrat cu privire la gestionarea unei situatii de pandemie, ce va fi trimis tuturor autoritatilor sub responsabilitatea civila si penala a punerii in aplicare", a declarat Boc, la finalul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, intrunit la Ministerul Administratiei si Internelor.

Premierul a precizat ca, odata ce va fi aprobat in Guvern, planul devine obligatoriu pentru institutii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.