Politica 2 Iunie 2009 12:26
Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, luni, ca a primit mai multe critici din partea coalitiei de guvernare si ca a fost anuntat de un coleg de la PSD ca, daca nu-si baga mintile in cap, ar putea fi primul ministru remaniat.
"Personal, am rezerve foarte serioase fata de principiul politizarii unor institutii de cultura. Chiar mi s-a spus de catre un coleg de la PSD ca daca nu-mi bag mintile-n cap o sa fiu primul remaniat", a declarat ministrul PDL-ist Theodor Paleologu, la Realitatea FM.

Cu privire la noul sef al Directiei de Cultura, Eugen Plesca, fost ofiter MAI si fost primar al sectorului 3, ministrul Culturii Theodor Paleologu a declarat ca numirea acestuia este o intelegere politica intre PSD si PD-L si ca el nu se poate amesteca.

PSD-istul Eugen Plesca a fost singurul candidat inscris pentru sefia Directiei de Cultura a Capitalei.

Luni, in fata Ministerului Culturii, peste 100 de reprezentanti ai mai multor organizatii neguvernamentale vor participa, la ora 13.00, la un miting impotriva numirii pe criterii politice a noilor sefi ai Directiilor Judetene de Cultura. Potrivit organizatorilor, prin aceasta actiune de protest se urmareste sa se puna presiune asupra ministerului, pentru numirea unor persoane integre si competente la conducerea directiilor, relateaza NewsIn.

Directori de la Cultura, direct responsabili pentru 'masacrarea' constructiilor din patrimoniul national

"Mitingul este motivat de anuntarea de catre minister, in ziua de 2 iunie, a numelor viitorilor directori ai Directiilor Judetene de Cultura si a Directiei de Cultura Bucuresti. Exista semnale ca se fac presiuni puternice din partea partidelor din coalitie catre Ministerul Culturii, pentru numirea unor directori obedienti retelelor imobiliare", au precizat, vineri, organizatorii mitingului.

Prin aceeasi actiune, se urmareste sa se traga un semnal de alarma asupra responsabilitatii directorilor Directiilor de Cultura in pastrarea sau distrugerea patrimoniului construit, mai spun organizatorii.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.