Politica 14 Mai 2009 14:55
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat miercuri ca partidului nu-i fac bine excluderile si ca in campanie electorala trebuie adusi oameni, nu inlaturati, astfel fostul premier pare sa impartaseasca din opiniile colegului sau Miron Mitrea, fara a acuza insa grupurile de interese.
"Problema din punctul meu de vedere e ca partidul nu devine mai puternic prin centrifugare, prin dat oameni afara, prin excluderi, am spus de fiecare data. Asa este PSD, a avut zone mai vocale. Asta e destinul partidelor mari. Sigur ca Partidul Aliantei Civice, cum functiona la nivelul de trei la suta ale sale, functiona mai bine, era mai omogen, acolo erau numai poeti, numai pictori, scriitori, se intelegeau mai bine. (...) In campania electorala trebuie sa aduci oameni in partid, nu sa-i dai afara", a spus Nastase despre excluderea lui Madalin Voicu din PSD, transmite NewsIn.

Pe de alta parte, Nastase a spus ca nu stie daca Madalin Voicu este membru al Consiliului National pentru ca nu mai este valabila prevederea din Statut potrivit careia parlamentarii intra automat in acest for. "Nu stiu daca Madalin Voicu e membru al Consiliului National. Nu stiu daca era pe lista membrilor Consiliului atunci cand a fost ales consiliul respectiv, iar prevederea din Statut conform careia toti parlamentarii sunt membrii ai Consiliului National de drept nu mai functioneaza. De abia dupa urmatorul Congres vom avea o noua configuratie a Consiliului", a sustinut Nastase.

Pe de alta parte, pe site-ul PSD, Madalin Voicu figureaza ca membru al Consiliului National Bucuresti, care inglobeaza membrii in CN propusi de organizatia din Capitala, cea mai mare filiala a partidului, asadar deputatul este membru al acestui for. Voicu a fost ales membru in CN la ultimul congres, din decembrie 2006, cand era vicepresedinte al organizatiei de Bucuresti, care nu era atunci condusa de Marian Vanghelie.

Miza disputei asupra calitatii de membru in CN a lui Voicu este legata de posibilitatea infirmarii deciziei de excludere luata de organizatia Giurgiu. Daca ar fi un simplu membru, Madalin Voicu nu ar avea drept cale de atac decat o contestatie la comisia de integritate si arbitraj. Insa, potrivit articolului 13 din Statut, alineatul cinci, "membrii de partid din organele alese ale PSD pot fi exclusi din partid, numai cu acordul formulat in scris, de catre organul de conducere executiva in plan national sau judetean", astfel ca excluderea lui Voicu trebuie aprobata de Consiliu.

Membrii Consiliului sunt alesi de Congres pe patru ani. Consiliul este alcatuit din maximum 751 membri, alesi dintre candidatii desemnati de Conferintele judetene si a municipiului Bucuresti, sau propusi de Congres.

Declaratia lui Miron Mitrea in privinta "grupurilor de interese din PSD" o gasiti aici: Mitrea: Prefaceti-va macar trei saptamani ca va pasa de PSD, macar pana trecem alegerile!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.