Politica 8 Mai 2009 14:45
Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat joi, la Suceava, ca luni, in cadrul Biroului Permanent National al PDL, vor avea loc discutii pe tema legii de modificare a statutului functionarului public declarata neconstitutionala, afirmand ca "este o problema la care va trebui gasita corectura".
Flutur a precizat ca, desi modificarile la legea privind statutul functionarilor publici au fost declarate neconstitutionale, ordonanta guvernului prin care au fost desfiintate functiile de director executiv si director executiv adjunct din cadrul institutiilor deconcentrate ramane in vigoare.

"Noi respectam decizia Curtii Constitutionale, dar ordonanta isi urmeaza cursul ei firesc in ce priveste institutiile deconcentrate. Nu am discutat alte amanunte, sa vedem care va fi strategia in continuare, dar Curtea s-a pronuntat ca s-a schimbat ceva pe fond de la o camera la alta si nu ai voie, nu e constitutional sa modifici o lege pe fond”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a spus ca legea privind statutul functionarilor publici va fi una din temele de discutie din cadrul sedintei de luni a Biroului Permanent National al PDL si ca trebuie gasita o solutie. "Este o problema la care va trebui gasita corectura. Vom discuta luni, la Biroul Politic”, a precizat Flutur, citat de NewsIn.

CCR a declarat miercuri, cu unanimitate de voturi, ca fiind neconstitutionala modificarea statului functionarului public, motivand ca se incalca principiul bicameralismului Parlamentului.

Legea privind noul statut al functionarilor publici, declarata neconstitutionala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.