Politica 7 Mai 2009 13:44
Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian isi ia rolul in serios si sare in apararea partidului, amintind de faptul ca nu Tariceanu ci Basescu este cel care a ignorat un lung sir de considerente economice prin solicitarea majorarii salariilor cadrelor didactice cu 50% in octombrie 2008.
Basescu a transferat din nou vina pe premierul Tariceanu pentru eroare in aprecierea crizei economice. Aseara la Tvr, Basescu a spus din nou ca Tariceanu l-a mintit, nu l-a informat corect, iar fostul ministru Vosganian i-a trimis date false despre banii alocati Educatiei in 2008”, explica Varujan Vosganian.

Fostul ministru al economiei tine sa clarifice lucrurile explicand ca fostul premier a sustinut permanent necesitatea unei politici bugetare prudente, care sa nu puna in pericol finantele statului.

La 1 octombrie 2008, dl. Tariceanu i-a adresat o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care ii solicita sa nu promulge legea adoptata de Parlament la 30 septembrie prin care se mareau salariile profesorilor cu 50%. Prin aceasta scrisoare liderul PNL l-a infomat pe presedinte cu privire la faptul ca nu exista surse de finantare pentru legea respectiva.”, explica purtatorul de cuvant PNL.

Aceasta prima scrisoare a fost urmata de altele doua, in 16 si 20 octombrie, potrivit lui Vosganian, in care Tariceanu ii explica sefului statului riscurile economice a promulgarii acestei legi si imposibilitatea bugetului se stat de a suporta o astfel de majorare salariala.

Cu toate aceste, pe 24 octombrie presedintele Basescu a anuntat ca a promulgat legea salarizarii profesorilor.

Cu acea ocazie presedintele a declarat: „Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati, or din acest punct de vedere este doar o chestiune de voina: daca vrei sa asiguri finantarea sistemului de educatie sau nu, daca vrei sa asiguri resursele pentru salariile profesorilor sau nu”, aminteste Vosganian si completeaza cu declaratia presedintelui, data la trei zile dupa promulgarea respectivei legi, prin care sustinea cresterile salariale in sistemul de sanatate.

Ii instiga practic si pe salariatii din acest sector sa solicite majorari salariale: „deci, de acord cu cresterea de salarii, inclusiv in Sanatate, dar contra reforma”, sustine Varujan Vosganian.

Astfel fostul ministru al economiei il acuza pe seful statului de atitudine populista si demagogica a carui singur scop era cresterea cotei electorale a PD-L.

Liberalii moralisti il bombardeaza pe Basescu cu reprosuri



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.