Proaspat revenit in fruntea PRM, Corneliu Vadim Tudor a pus toate tunurile pe Adrian Nastase, pe care-l considera ca fiind unul dintre cei care ar fi orchestrat subminarea acestei formatiuni din interior. In acelasi timp, liderul PRM a anuntat ca va sustine motiunea de cenzura pe care intentioneaza sa o initieze PSD, dar nu o va si semna.

In conditiile in care aproape jumatate din numarul de deputati ai PRM s-au indreptat catre noua structura politica infiintata de Corneliu Ciontu, voturile PSD si PRM nu sunt suficiente pentru a determina caderea Guvernului sprijinit de PNL, PD, UDMR, PC (PUR) si de grupul minoritatilor nationale. In schimb, voturile PRM ar putea fi decisive la momentul in care se va discuta regulamentul Camerei Deputatilor, mai precis, procedura prin care este schimbat din functie presedintele acestei camere legislative.

Vadim Tudor isi mentine declaratia potrivit careia gruparea care i-a ramas fidela din PRM va vota in favoarea indepartarii lui Adrian Nastase de la presedintia Camerei Deputatilor. De asemenea, liderul PRM a prezentat la conferinta de presa de ieri o caseta video, in care a sustinut ca poate demonstra ca in campania electorala, sedintele de guvern ale Cabinetului condus de Adrian Nastase se ocupau de campania electorala a PSD.

"Adrian Nastase si echipa lui au dat un puci in PSD si au incercat sa dea unul similar si in PRM, motiv pentru care a venit momentul rasplatii binemeritate", a declarat ieri Corneliu Vadim Tudor. El s-a transformat in maestrul de ceremonii in prezentarea unei casete video care-l prezenta pe Nastase in sala de marmura a Guvernului, in dubla postura de prim-ministru si vataf peste ceata care forma cabinetul de atunci.

In picioare, cu capul in pamant, usor jenati, pesedisti de frunte, precum Miron Mitrea, Mihai Tanasescu, asculta supusi mustruluiala premierului in momentul in care ii acuza nu de neindeplinirea treburilor guvernamentale, ci de neonorarea sarcinilor venite pe linie de partid, ce priveau efectuarea de deplasari in teritoriu in scopuri electorale. In caseta prezentata de liderul PRM apare si Titus Corlatean, care nu era membru al Guvernului. Corlatean ne-a declarat ca nu-si aminteste sa fi avut loc o astfel de sedinta si nici de faptul ca ar fi existat inregistrari video ale unor astfel de momente.

Corlatean ne-a precizat ca, in opinia sa, nu este nici o problema daca "un ministru facea, la sfarsitul saptamanii, campanie electorala pentru partid". Calitatea de ministru, a spus Corlatean, impune si o componenta politica. Cu 66 de zile inainte de alegerile generale, Nastase se arata ingrijorat, potrivit casetei prezentate in conferinta PRM, de activitatea opozitiei in teritoriu si cere ministrilor, prefectilor, subprefectilor, primarilor si consilierilor sa contraatace prin deplasari in fiecare judet.

De altfel, premierul nu uita sa-i urecheze pe cei care nu si-au facut datoria mai intai fata de partid si apoi fata de tara, tragand chiulul la deplasarile electorale efectuate pe banii publici. Printre ei clujeanul Vasile Dancu, care "trebuia sa fie la Campeni si Alba Iulia", Ovidiu Branzan, iertat in cele din urma de pentru ca avea probleme in familie.

Nastase i-a avertizat pe cei prezenti cu retrogradarea din functiile si demnitatile detinute

Nici campania cu constructia scolilor de sport nu este uitata, Nastase spunandu-le ministrilor: "Am inceput programul de a arata scolile pe care le construim si nu veniti. Intotdeauna trebuie sa fie un lider de la centru cand sunt prezentate". In mai multe randuri Corneliu Vadim Tudor a pretins ca detine casete sau documente compromitatoare la adresa unor lideri politici, insa au fost mai multe cazuri in care nu a prezentat si dovezile aferente.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.