Presedintele UDMR Marko Bela a declarat marti ca Uniunea a decis sa nu conteste la Curtea Constitutionala Legea bugetului pe anul 2009, din acelasi motiv invocat si de PNL, anume de a nu se amana punerea in aplicare a acestuia, adoptat deja tarziu.

"Si in cadrul UDMR au existat dileme daca ar trebui contestat acest buget la CCR - in ce priveste procedura, mai ales cea de adoptare. Dar totusi am spus ca nu avem niciunul dintre noi interesul de a prelungi aceasta situatie de incertitudine", a afirmat Marko, subliniind ca deja este luna februarie, iar bugetul trebuie pus in aplicare. Liderul Uniunii a amintit ca formatiunea sa nu a votat bugetul, dar odata adoptat, el trebuie sa intre in vigoare. "Nu vrem sa periclitam finalizarea bugetului", a mentionat el, citat de NewsIn.

Intrebat daca ia in considerare varianta liberalilor, anume de a contesta procedura de vot si pe cei care au aplicat-o la Comisia de abuzuri, Marko a raspuns ca nu a vazut un astfel de demers deocamdata si nici nu stie daca UDMR ar trebui sa se ralieze lui. "Dar suntem gata si noi sa impunem o discutie in Birourile permanente, si in plen, privind respectarea Regulamentului", a adaugat el.

"O majoritate de peste 70% ar putea sa fie foarte severa in respectarea Regulamentului, pentru ca nu are ce pierde", a mai comentat Marko.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca liberalii nu vor mai contesta la CCR Legea bugetului pe anul 2009, pentru ca acest lucru ar duce la o noua amanare a punerii acestuia in executie.

Tariceanu: PNL nu va contesta bugetul pe 2009 la CCR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.