Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a declarat miercuri dupa validarea sa de catre Parlament ca prioritatea sa va fi strangerea hotilor de pe strada, iar in privinta numirilor din minister a spus ca el nu are "nicio framantare si nicio presiune deosebita".
Intrebat ce prioritati are ca proaspat validat la MAI de catre Parlament, Nica a raspuns: "Sa-i strangem pe hoti de pe strada!". El le-a dat garantii membrilor Parlamentului si cetatenilor ca actiunile MAI vor fi in sprijinul acestora, conform NewsIn.

Cat priveste numirile de la MAI, in special de la DGIPI, Nica a spus ca nu sunt o urgenta pentru el si ca le va face dupa o evaluare. "Aceste numiri vor face parte dintr-o perioada de evaluare care va urma incepand de saptamana viitoare si in momentul in care vor fi decizii le voi anunta public. Toate numirile vor fi anuntate public si in conformitate cu prevederile legale. Eu n-am o framantare si nici o presiune deosebita, voi lua deciziile in functie de urgenta si evaluarile pe care le fac", a declarat el. Intrebat daca are un om pentru DGIPI, Nica a raspuns: "Sunt vreo 117 persoane in acest moment pe lista de asteptare. Toate numirile vor fi anuntate public, nu va voi anunta nimic pentru ca nici eu nu am o evaluare decat aceea pe care o voi anunta atunci cand va fi momentul".

Vicepremierul s-a aratat multumit si de bugetul institutiei, pe care l-a caracterizat drept "arhisuficient". "Bugetul este arhisuficient din punctul meu de vedere pentru ca respecta conditiile esentiale de functionare si de plata a salariilor in conformitate cu necesitatile", a conchis el.

Vicepremierul Dan Nica a primit miercuri votul Parlamentului sa ocupe si postul de ministru al Administratiei si Internelor, cu 310 voturi pentru si 113 impotriva.

Nica, validat de Parlament ca ministru de Interne


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.