Liviu Dragnea si-a anuntat, ieri-seara, demisia de onoare din fruntea ministerului de Interne, invocand lipsa resurselor pentru atingerea obiectivelor pe care si le propusese.

Dragnea a declarat ca nu poate ramane in fruntea ministerului in conditiile in care bugetul alocat acestui minister a fost drastic redus: "Nu pot asista tacit la diminuarea banilor pentru servicii de calitate". Siguranta cetateanului trebuie sa fie sustinuta de resurse suficiente, si-a continuat Liviu Dragnea explicatia, fara sa lege insa plecarea sa din fruntea Ministerului de Interne, de scandalul legat de asasinatele in plina strada de la Brasov sau de gravele nereguli legate de cazul lui Serghei Gorbunov, cel considerat initial principalul suspect. Dragnea s-a marginit la a spune ca daca structurile abilitate nu au resurse suficiente "este imposibil sa previi atacurile la siguranta cetateanului", informeaza Romania Libera.

In plus, potrivit strategiei prefigurate de cabinetul Boc, nu poate fi vorba despre descentralizare administrativa, un principiu caruia Liviu Dragnea ar vrea sa-i ramana credincios.

Potrivit unor surse politice insa, Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza intarzierii numirii sefului DGIPI si a unui secretar de stat, neacceptate in PSD si PD-L.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si liderul filialei Bucuresti, Marian Vanghelie, i-au cerut luni premierului Boc sa faca numirile de la MAI, iar acesta a spus ca intarzierea e cauzata de faptul ca nu a primit o lista completa cu toate propunerile, au declarat, luni, pentru NewsIn surse din partid.

Conform acelorasi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, in timp ce in PSD au fost discutii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat, relateaza Cotidianul.

Generalul SRI in rezerva Mincu Silvestru este un personaj cu o activitate profesionala controversata. Fost prim- adjunct al Politiei Capitalei si fost sef al Politiei Sectorului 1, Silvestru a fost demis in 2002 pentru mai multe nereguli in actul de conducere. A fost preluat imediat de catre SRI, unde a lucrat la Departamentul Logistica in subordinea generalului Gioni Popescu. Potrivit Adevarul, Silvestru a fost trecut in rezerva in februarie 2006 de catre presedintele Traian Basescu.

In timpul scurtului sau mandat de ministru, Liviu Dragnea s-a confruntat cu doua crize de imagine, dupa spargerea unui depozit de armament la Unitatea Militara Ciorogarla si un dublu asasinat la o casa de schimb valutar din Brasov.

Depozitul din Ciorogarla apartine Aviatiei Militare si a fost gasit cu sigiliul rupt miercuri dimineata. Cel putin 50 de arme au disparut din depozit, printre care o mitraliera cu afet, mai multe pistoale-mitraliera si pistoale mitraliera cu pat rabatabil. Politia a organizat numeroase filtre pentru a incerca sa depisteze faptasii, insa doar la cateva ore dupa constatarea furtului, ceea ce a oferit hotilor timp pretios pentru a scapa. Filtrele au fost si intens mediatizate de televiziuni, faptasii putand sa-si faca idee despre locurile in care erau amplasate acestea. Deocamdata nu exista nicio persoana retinuta pentru disparitia armelor.

De asemenea, doua persoane au murit, iar alta a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Brasov, dupa ce au fost impuscate la o casa de schimb valutar din Brasov. Doua dintre persoanele impuscate se aflau la casa de schimb cu o suma mare de bani, potrivit politistilor. Serghei Gorbunov, principalul suspect in acest caz, era deja condamnat la 15 ani de inchisoare pentru tentativa de omor deosebit de grav. El a fost retinut sambata ca suspect in cazul dublului asasinat din Brasov, informeaza Cotidianul.

Singurul succes al lui Dragnea, in scurta perioada cat a fost ministru, vine de la Constanta, acolo unde politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCOOA) si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au realizat cea mai mare captura de droguri din Romania: 1,2 tone de cocaina.

Boc se va consulta cu Geoana pentru interimatul de la Interne

Premierul Emil Boc a anuntat, luni noaptea, ca se va consulta cu presedintele PSD Mircea Geoana despre interimatul de la Interne, in conditiile in care demisia lui Liviu Dragnea de la MAI este un act unilateral. "Mergem mai departe", a afirmat prim-ministrul la aflarea deciziei lui Dragnea.

"Este un act personal, demisia este unilaterala", a mai spus premierul luni noaptea, la finalul negocierilor pe care Guvernul le-a avut cu sindicatele.

Potrivit unor surse din PSD, citate de NewsIn, interimatul MAI va fi asigurat de vicepremierul Dan Nica, cel care a asigurat interimatul si dupa demisia lui Gabriel Oprea.

Cititi si opiniile liderilor politici:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.