"Scopul constituirii Secretariatului il reprezinta asigurarea premiselor necesare promovarii patrimoniului istoric si cultural al comunitatilor locale din Romania, precum si a proiectelor de dezvoltare durabila in zona carpatica", se arata in comunicatul remis joi de Guvern.
Secretariatul general va avea printre atributii urmarirea implementarii Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila, a legislatiei ariilor naturale protejate si a activitatii de conservare, va sustine promovarea proiectelor de regenerare a padurilor din Carpati, de dezvoltare rurala si de conservare a arhitecturii traditionale in muntii Carpati.
Secretariatul va fi condus de un director executiv, cu statut de consilier personal al Primului-ministru. Secretariatul va avea un numar de 3 posturi, exclusiv directorul executiv. Noua structura va prezenta periodic prim-ministrului, spre analiza si decizie, propunerile de actiune in domeniu.
Decizia va intra in vigoare la publicarea in Monitorul Oficial.
Intre timp, seful Cancelariei premierului, seful de cabinet si 17 secretari si consilieri de stat au demisionat. Astfel, Dorin Marian a fost eliberat, la cerere, din functia de sef al Cancelariei Primului-Ministru, decizia de eliberare din functie fiind semnata de premier in 17 decembrie 2008. Incepand cu data intrarii in vigoare a deciziei, atributiile sefului Cancelariei vor fi exercitate de catre Ion Mircea Plangu.
Mihnea Constantinescu a fost eliberat, la cerere, din functia de consilier de stat, sef al cabinetului premierului. Decizia a fost semnata de Tariceanu in 15 decembrie 2008 si intra in vigoare la publicarea in Monitorul Oficial.
In data de 17 decembrie, Tariceanu a mai semnat deciziile de eliberare din functie, la cerere, a mai multor consilieri de stat din cadrul Cancelariei Primului-Ministru, care vor intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial. Astfel, au demisionat Petre Roman - consilier de stat, inalt reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate, Tudor Chiuariu - consilier pe probleme de justitie, Valentina Contescu, Constantin Ciupagea, Stejarel Olaru, Bianka-Erna Szenczi, Nicolae Rotileanu, Florin Vodita, Ioan Roman, Adrian Titieni, Andrei Alexandrescu, Daniel Iliescu si Adrian Curaj.
Au mai fost eliberati din functii, la cerere, secretarii de stat Daniel Chitoiu - presedinte al ANAF - Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Zvetlana Preoteasa, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Remus Pricopie, secretar de stat in Ministerul Educatiei.
Atributiile presedintelui ANAF vor fi exercitate, temporar, pana la numirea in functie a noului presedinte al ANAF, de Eugen Ciorici, vicepresedinte al ANAF
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
Datoria întregii planete a trecut de 320.000 de miliarde de dolari. Care sunt...
Sursa: wall-street.ro
-
Cine a fost Elisabeta Rizea: Eroina căreia Securitatea i-a smuls părul
Sursa: kudika.ro