"Am citit programul de guvernare dat publicitatii ieri de coalitia de stanga PD-L - PSD. Este mai rau decat ma temeam. In primul rand: adio cota unica! Nu poti avea cota unica daca pe romanii care muncesc si castiga mai mult ii impozitezi mai mult, iar pe cei care castiga mai putin ii impozitezi mai putin. (...) Prin acest program ne intoarcem in trecut, la instabilitate economica si saracie", scrie Tariceanu pe blog.
Premierul in exercitiu spune ca ii este greu sa inteleaga de ce politicienii din PD-L si PSD "insista sa repete aceleasi erori, aceleasi masuri de stanga care si-au dovedit esecul in trecut". El considera ca programul PD-L - PSD contine multe promisiuni de natura sociala, dar nu are masuri pentru stimularea economiei, pentru IMM-uri si pentru atragerea investitiilor straine. Mai mult, spune Tariceanu, documentul este plin de promisiuni salariale care nu ar putea fi realizate nici intr-un context economic mult mai favorabil.
"Romanii trebuie sa ii intrebe pe cei de la PD-L si PSD: <De unde bani?>. Va spun eu: din cresterea impozitelor si taxelor pentru firme si pentru romanii care muncesc mai mult", spune el.
Premierul in exercitiu afirma ca, in contextul crizei economice mondiale, bunastarea romanilor depinde de capacitatea economiei de a continua sa creasca, insa multe firme care au deja probleme vor da faliment "sufocate de taxe si impozite".
"Fac un apel la PD-L - PSD sa refaca acest program care este o condamnare la saracie a Romaniei. Romania are nevoie de un program anti-criza, de un program cu masuri care sa asigure continuarea cresterii economice, nu un program care va duce la inmormantarea economiei", mai scrie Tariceanu pe blog.
Programul de guvernare PD-L - PSD prevede mentinerea cotei unice la 16%, reducerea deficitului bugetar la 2,5% din PIB in 2009, introducerea unei taxe pe valoarea adaugata diferentiata, cu o valoare cuprinsa intre 5% si 25% si aplicarea unei taxe suplimentare pentru castigurile generate "de factori conjuncturali externi".
Noul Guvern promite totodata cresterea salariului minim brut pe economie la 50% din salariul mediu brut pe economie pana la sfarsitul anului 2012 si cresterea gradului de ocupare de la circa 59% in prezent, la minimum 65% in anul 2012.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Beneficiile consumului de broccoli și rețete delicioase
Sursa: garbo.ro
-
Călin Georgescu cere continuarea procesului de votare în ciuda deciziei CCR
Sursa: kudika.ro
-
Washingtonul face apel la un „proces democratic paşnic”, după anularea...
Sursa: wall-street.ro