Procurorul DNA Cluj a afirmat joi, in fata magistratilor Curtii de Apel Cluj, care judeca recursul lui Pop la respingerea cererii de eliberare provizoriu sub control judiciar, ca urmarirea penala a fost finalizata de procurori si ca rechizitoriul a fost depus la Tribunalul Cluj.
Virgil Pop este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenta in forma continuata, fals, instigare la fals si spalare de bani, insa, la momentul transmiterii acestei stiri, nu este clar daca toate patru capetele de acuzare sunt cuprinse in rechizitoriu, avand in vedere ca procurorii au extins cercetarile pentru spalare de bani doar recent.
Virgil Pop a cerut sa fie eliberat pentru ca are obligatii constitutionale in calitate de deputat
Tot joi, Tribunalul Cluj judeca cererea depusa de avocatul lui Virgil Pop, Eugen Iordachescu, pentru eliberare pe cautiune. Tribunalul Cluj a respins marti cererea deputatului ales al PNL Cluj, Virgil Pop cu privire la eliberarea provizorie sub control judiciar sau revocarea masurii arestarii preventive, ultima soliutie fiind definitiva si fara cale de recurs.
Tribunalul Cluj a respins ambele solicitari si l-a obligat pe inculpat sa plateasca cheltuieli judiciare in valoare de 200 de lei. Tribunalul Cluj a emis, la cererea procurorilor anticoruptie clujeni, in data de 18 noiembrie, pe numele lui Virgil Pop, un mandat de arest preventiv valabil pana pe 16 decembrie. El este urmarit penal de DNA – Serviciul Teritorial Cluj pentru trafic de influenta sub forma continuata, fals, instigare la fals sub semnatura privata si, in urma extinderii cercetarilor, spalare de bani.
Mentionam ca Virgil Pop, candidatul PNL Cluj, a obtinut la alegerile parlamentare 2.299 de voturi, adica 11,82% din sufragiile exprimate in colegiul 8 – Turda pentru Camera Deputatilor.
DNA sustine ca Virgil Pop este ar fi cerut de la denuntatorul sau Petru Chis 80.000 de euro, pentru a obtine unele contracte cu SC Electrica.
“Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea la acea data de consilier judetean, inculpatul Pop Virgil a pretins suma totala de 80.000 euro din are a primit 130.000 lei si 30.000 de euro de la un denuntator, pentru ca, prin influenta pe care o avea asupra persoanelor cu functii de conducere din SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord, precum si asupra presedintelui Consiliului Judetean Cluj, sa determine incheierea unor contracte de executie de lucrari de instalatii electrice in favoarea societatii administrate de denuntator”, se arata in comunicatul de presa al DNA.
Acesti 130.000 de lei au facut obiectul unei chitante si a unui contract fals, motiv pentru care Pop este acuzat de fals si instigare la fals sub semnatura privata, deoarece ar fi determinat o persoana angajata a unei firme din Turda sa intocmeasca un contract ilegal. Acuzatia de spalare de bani vine tot din acest contract, avand in vedere ca, sustin procurorii, cele doua firme – dintre care, cea platitoare, SC Anpero SRL, apartine denuntatorului Petru Chis – nu au prestat servicii, in realitate, intre ele.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
Cine a fost Elisabeta Rizea: Eroina căreia Securitatea i-a smuls părul
Sursa: kudika.ro
-
China lovește Statele Unite unde îi doare pe americani: La comerțul cu...
Sursa: wall-street.ro