Presedintele UDMR Marko Bela a declarat luni, pentru NewsIn, ca a primit semnale ca Uniunea este dorita de catre toate partidele intr-o viitoare coalitie de guvernare.

"Am primit, direct sau indirect, semnale ca toate partidele ar vrea sa fim si noi in coalitie", a declarat Marko. El a precizat ca se refera atat la afirmatiile publice facute de reprezentantii formatiunilor politice, de presedintele Traian Basescu, cat si la "eventuale contacte". Liderul Uniunii s-a ferit sa dea mai multe amanunte.

"N-am avut negocieri", a continuat Marko. "Vorbim cu fiecare partid ocazional, am discutat, dar fara intelegeri, negocieri", a precizat el. Cat priveste declaratia liberalului Adrian Iorgulescu, potrivit careia PNL doreste sa inceapa marti negocierile cu UDMR, Marko a anuntat ca are "disponibilitatea" de a incepe colaborarea cu liberalii.

"Rezultatele alegerilor arata ca UDMR se bucura de sprijin constant in randurile maghiarimii, ca in ciuda disputelor si a incercarilor de divizare, maghiarimea din Transilvania se pronunta hotarat, in continuare, pentru unitatea politica a comunitatii noastre. Am demonstrat din nou ca maghiarimea este capabila sa se uneasca si respinge fara echivoc orice incercare de divizare", se arata intr-un comunicat de presa semnat de Marko Bela.

Marko a subliniat, prin intermediul comunicatului citat, ca rezultatele obtinute obliga Uniunea "pentru realizarea unei cat mai depline descentralizari, pentru reforma invatamantului si sanatatii, pentru imbunatatirea conditiilor de trai ale fiecarui individ si ale familiilor, pentru largirea considerabila a drepturilor comunitatii maghiare, pentru continuarea energica a dezvoltarii infrastructurii Transilvaniei". "Vom face, si in viitor, totul pentru binele maghiarimii din Romania si nu vom ingadui ca altii sa decida pentru noi, deasupra noastra!", a incheiat liderul UDMR.

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat luni, la Realitatea TV, ca PNL va demara marti negocierile pentru noul guvern, iar primele discutii vor fi cu UDMR.

"Vom incepe si noi de maine (marti - n.r) discutiile si vom incepe prin a discuta, intai de toate, asa cum mi se pare corect, cu partenerii nostri maghiari. Am facut guvernarea in ultimii patru ani cu UDMR si mi se pare normal sa avem o discutie pentru inceput cu dansii", a spus Adrian Iorgulescu.

Bogdan Olteanu a avansat, duminica seara, data de 2 decembrie ca fiind cea mai posibila pentru intrunirea conducerii PNL si analiza rezultatelor alegerilor.

Dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, liderii PNL au refuzat sa comenteze posibilele aliante politice pentru guvernare pe motiv ca duminica seara nu vor face decat sa sarbatoreasca rezultatele obtinute la alegeri.

Oficial, presedintele PNL si premierul in functie, Calin Popescu Tariceanu, a lansat duminica seara, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, un apel la unitate, de incredere in capacitatea sa si a PNL de a conduce in continuare romanii.

"Vreau ca Romania sa mearga inainte si nu sa se intoarca spre trecut. De aceea, Romania si poporul roman au nevoie de lideri puternici, cu un program de guvernare realist, cu masuri concrete, lideri care au dovedit deja ca pot sa dezvolte economia romaneasca in folosul cetatenilor", a afirmat liderul PNL, care a pus accentul pe continuitate in punerea in aplicare a planului de crestere economica.

"Invit toate celelalte partide sa ni se alature", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.