Tariceanu sustine, in prima postare pe blogul personal, ca politicienii de stanga care promit majorarea salariilor cunosc efectele aceastei masuri asupra economiei, dar nu vorbesc despre sursele de finantare pentru ca le este frica sa spuna ca vor renunta la cota unica de 16%, observa NewsIn.

Premierul mai precizeaza ca rareori a auzit politicieni vorbind despre cum vor da bani la toate categoriile de salariati, fara a spune insa de unde vor lua banii necesari. "Daca nu as sti ca si in randul partidelor de stanga sunt economisti care pot calcula efectele asupra economiei ale unor anumite masuri iresponsabile, as spune ca nu isi dau seama ce vorbesc. De fapt isi dau seama, dar le este frica sa spuna ca vor renunta la impozitul de 16 la suta", sustineTariceanu, in prima postare de pe blog.

El apreciaza ca politicienii de stanga isi dau seama de consecintele majorarilor salariale asupra economiei, dar ca "pur si simplu nu le pasa" atata timp cat cred ca obtin voturi promitand majorari salariale.
Tariceanu spune ca, ascultand politicienii de stanga vorbind cetatenilor in campania electorala, si-a dat seama ca acestia nu se pricep la economie. "Unde gresesc Mircea Geoana si politicienii de stanga? I-am auzit zilele trecute pe politicienii de stanga vorbind la Ramnicu-Valcea despre cresteri salariale. Mi-am dat seama ca, pur si simplu, oamenii acestia nu stiu economie. Pentru ei, bugetul este un fel de sac fara fund", a scris Tariceanu pe blogul personal. Premierul intreaba retoric cum poate crede cineva spusele lui Mircea Geoana, care promite ca PSD va asigura atat majorarea salariilor cat si investitii in educatie, dupa ce social-democratii au blocat in Senat programul "Un calculator pentru fiecare elev".

"Ma intreb uneori daca cei care au votat impotriva cumpararii de catre stat a unui calculator pentru fiecare elev folosesc computere. Sau daca copiii lor au posibilitatea sa foloseasca un computer. Ei stiu ca sunt sute de mii de copii care nu au acces la unul? Si daca stiu, atunci de unde atata inversunare, de unde atata inconstienta?", se intreaba premierul.

Social-democratii au anuntat ca vor renunta la cota unica de impozitare in favoarea unei impozitari progresive, daca ajung la guvernare, iar democrat-liberalii militeaza pentru mentinerea cotei unice de 16%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.