Fostii demnitari nu se grabesc sa elibereze locuintele de protocol sau de serviciu primite de la RA-APPS, se judeca cu Regia pentru evacuare, iar majorarea chiriilor adoptata de Parlament si ajunsa pe masa presedintelui la promulgare nu este un argument pentru parasirea imobilelor.
Fostul ministru al Tineretului, Georgiu Gingaras, fostul consilier al premierului, actualmente deputat PNL, Mirel Talos, fostul procuror general al Curtii Supreme, Joita Tanase, fostul vicepresedinte al Agentiei pentru Sport, Liviu Cepoi, sau fostul secretar general al Senatului, Constantin Sava, sunt cativa dintre demnitarii pe care RA-APPS i-a dat in judecata pentru evacuarea locuintelor, potrivit unei situatii puse la dispozitia NewsIn de conducerea Regiei.

Cei vizati comenteaza diferit situatia in care au ajuns, sustinand fie ca vor elibera casa rapid, fie ca e "e veche ciorba" sau chiar au cerut relatii despre posibilii viitori chiriasi.

"O sa eliberez casa. Acum. In cateva zile", a declarat Mirel Talos, precizand ca "nu mai stie" cand i-a expirat contractul cu RA-APPS, "undeva prin primavara". Fostul consilier al premierului Tariceanu a adaugat ca Regia nu l-a informat in privinta expirarii contractului si trebuie si el "sa sune si sa mai afle ce inseamna chestia asta".

"Cauza este pe rolul instantelor. Pana nu se pronunta instantele nu avem ce discuta. E atat de veche ciorba asta si trebuie sa o reincalziti", a fost reactia fostului procuror general al Curtii Supreme, Joita Tanase.

Fostul vicepresedinte al Agentiei pentru Sport, Constantin Liviu Cepoi, sustine ca nu stie cand a incheiat pentru prima data contractul cu RA-APPS. El a precizat insa ca trebuia sa elibereze locuinta de serviciu pana la sfarsitul anului 2006, dar "a lungit-o", pentru ca "n-a avut incotro". "Sunt foarte multe lucruri, am fost foarte mult timp plecat din tara, n-am avut unde sa le mut la acea vreme si de aia am ajus la chestia asta. Am lungit-o pentru ca nu am avut unde sa ma mut cu ele", a explicat Cepoi.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, s-a aratat mai interesat de cine va inchiria locuinta de protocol in care sta decat de litigiul sau cu RA-APPS care este pe rolul Curtii de Apel, intr-un dosar din 2005.

"Este o situatie ultramediatizata. Este cunoscuta. Sunt in proces cu RA-APPS. Pe cine a repartizat in locul meu? Sunt intr-un proces. Din moment ce este un proces, ce vreti? Mergeti la RA-APPS", a raspuns Gingaras intrebat fiind cand va elibera locuinta.

La randul sau, fostul secretar al Senatului, Constantin Sava, a declarat ca intr-o perioada scurta se va clarifica in instanta litigiul pe care il are cu RA-APPS si pana atunci nu da nicio declaratie suplimentara. Sava a spus ca nu stie cand i-a expirat contractul cu Regia.

Printre "chiriasii de lux" ai RA-APPS se numara si Mircea Geoana caruia Regia i-a trimis o notificarepentru eliberarea locuintei in cursul verii. Liderul PSD nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia, dar la sfarsitul lui iulie declara ca va parasi locuinta pana la alegeri. "O sa ma mut, o sa ma mut, fiti fara grija. Nu o sa ma prinda campania in aceeasi casa, nu va dau eu placerea asta. Ma usuca la buzunar noua chirie.", declara Geoana, care dupa majorarea chiriilor prin ordonanta ar trebui sa dea lunar aproape 3.000 de euro.

Tot cu chirie la RA-APPS locuieste si sotia fostului premier Petre Roman, Mioara. Potrivit reprezentantilor Regiei, contractul de inchiriere incheiat cu fostul premier expira anul viitor.

Camera Deputatilor adoptat pe 30 septembrie legea de aprobare a ordonantei de guvern prin care chiriile aferente locuintelor RA-APPS cresc de trei sau chiar cinci ori. Actul normativ a fost trimis pe 8 octombrie la promulgare.

Potrivit OUG 9/2008, acceptata de deputati, chiriile pentru locuintele RA-APPS cresc din luna martie. Astfel, pentru apartamentele de pana la 60 de metri patrati chiria va fi de 2,5 euro/mp, pentru cele de 60-80 mp va fi de 3 euro/mp, pentru cele de 80-100 mp - de 3,5 euro/mp, iar pentru cele de peste 100 de mp, de 4 euro/mp.

Mai in detaliu, pentru un apartament cu o suprafata utila de 43,40 metri patrati chiria va creste de la 87,58 lei la 275,43 lei, pentru un apartament cu suprafata de 51,60 metri patrati – de la 112,51 lei la 351,87 lei, pentru un apartament cu suprafata de 64,95 metri patrati – de la 142,56 lei la 536,80 lei, pentru un apartament cu suprafata de 70,60 metri patrati de la 160,76 lei la 605,93 lei, pentru un apartament cu suprafata de 92,44 metri patrati – de la 173,06 lei la 760,81 de lei, pentru un apartament cu suprafata de 93,58 metri patrati – de la 224,24 lei la 986,84 de lei, pentru un apartament cu suprafata de 103,05 metri patrati – de la 224,70 lei la 1.128 de lei, pentru un apartament cu suprafata de 149,35 metri patrati – de la 326,91 lei la 1.642,39 de lei. In cazul vilelor cu o suprafata utila de 225,64 metri patrati chiria va creste de la 471,46 lei la 5.697,96 de lei, iar pentru cele cu o suprafata de 226,93 metri patrati de la 457,57 la 5.486,05 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.