Prima editie a Chitila Film Fest, o competitie nationala de filme documentare si scurtmetraje de fictiune si animatie, dedicata cinefililor si regizorilor romani, se va desfasura intre 26 si 28 august, langa lacul Chitila, de langa Bucuresti.

Sfarsitul lunii august le rezerva cinefililor ocazia de a petrece trei seri urmarind productii cinematografice in aer liber. Astfel, filmele inscrise in concurs vor fi proiectate pe un ecran gigant, amplasat chiar pe lacul din Chitila, langa singura rezervatie de nuferi din zona de sud a Romaniei.

Publicul va putea viziona productiile din competitie intr-o zona special amenajata pe malul apei, la baza a trei stejari seculari - simbol al orasului Chitila.

Inscrierile la concurs sunt in desfasurare, iar productiile ce vor intra in competitie vor fi analizate de juriul alcatuit din personalitati din lumea teatrului si a cinematografiei, precum Mircea Diaconu, Eusebiu Stefanescu si Geo Saizescu.

  • In primele doua seri ale festivalului vor intra in concurs productii la categorii precum documentar, scurtmetraj de animatie si scurtmetraj de fictiune.

In ultima seara a festivalului, pe stadionul din Chitila va avea loc festivitatea de premiere, in cadrul careia vor sustine concerte Connect-R si Stefan Banica Jr.

  • Publicul va avea acces gratuit la festival

In fiecare seara, intre orele 19:00 si 02:30, va fi pus la dispozitie un autobuz care va transporta gratuit vizitatorii de la statia de metrou 1 Mai pana la locul unde se desfasoara festivalul.

Organizatorii doresc ca evenimentul sa devina o rampa de lansare pentru tinerii regizori, in cursa pentru marile festivaluri de film internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.