EUROPAfest se va desfasura intre 7 si 13 mai si va aduce la Bucuresti peste 300 de muzicieni din 45 de tari.

Cu 18 ani de existenta in Romania, EUROPAfest reuneste peste 300 de muzicieni din 45 de tari care vor sustine concerte pe scenele Capitalei. Spectatorii vor avea ocazia sa participe la doua mari competitii de anvergura: Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Flute Competition, dar si sa asiste la concerte de jazz, blues si pop de la sala ArCuB sau din spatii neconventionale - Club Tribute, Club Loft, din cadrul Caffe Festival.

  • Biletele sau abonamentele pot fi cumparate pe ticketfan.ro, la magazinele Flanco sau pe biletoo.ro. Preturile sunt cuprinse intre 25 si 100 de lei, iar studentii si elevii beneficiaza de intrare libera, in limita locurilor disponibile.

Agenda invitatilor speciali la EUROPAfest cuprinde nume de prestigiu
, precum The Merry Poppins (Austria), trupa care intruneste, intr-o maniera creativa, ritmuri de cabaret, jazz, hip-hop, pop si reggae, si formatia Atmasfera (Polonia/ Ucraina), a carei specialitate este imbinarea de efect intre vioara, chitara, flaut, dar si momente de improvizatie. Nu in ultimul rand, trupele de la New Jazz Generation vor surprinde cu pofta de viata pe care o preschimba in note muzicale.

EUROPAfest se va deschide pe 7 mai, printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Intre 8 si 12 mai vor avea loc concerte de jazz, blues si pop sustinute de trupe consacrate din Austria, Armenia, Brazilia, Statele Unite ale Americii si Polonia.

De asemenea, intre 7 si 12 mai are loc Caffe Festival, sectiune dedicata celor care lucreaza pana tarziu si nu pot ajunge la un concert care incepe la ora 19.00. Caffe Festival reuneste concerte live in spatii neconventionale.

Bucharest International Jazz Competition
se va desfasura intre 8 si 12 mai, fiind o manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din Romania. La editia de anul acesta vor participa 18 trupe de muzicieni din 21 de tari.

Jeunesses International Music Competition se va desfasura tot intre 8 si 12 mai si este un concurs cunoscut in domeniul muzicii clasice, atat pe plan local, cat si in strainatate. In 2011, concursul a inregistrat un numar record de 145 de flautisti din 140 de tari.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

Gala EUROPAfest va avea loc pe 13 mai, cand participantii ii vor putea urmari pe castigatorii celor doua competitii. Tot cu aceasta ocazie, va avea loc decernarea diplomei de excelenta pentru sustinerea culturii, acordata de Casa Regala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.