Orchestra vieneza Das Karussell va deschide editia 2010 a Bucharest Music Film Festival, eveniment ajuns la cea de-a cincea editie, care va reuni anul acesta concerte live si proiectii de film si opera in Piata George Enescu din Capitala, informeaza ArCuB.
Parcarea din vecinatatea Ateneului Roman va fi transformata, timp de noua zile, intr-o oaza de liniste si rafinament in mijlocul orasului, cu verdeata, flori si terase elegante, spun organizatorii. Iubitorii muzicii clasice vor avea la dispozitie cateva sute de locuri pe scaune pentru a putea urmari inregistrari ale unor concerte internationale si recitaluri live ale unor artisti romani si internationali, scrie NewsIn.

Orchestra vieneza Das Karussell va deschide festivalul, interpretand compozitii ale lui Johann Strauss, iar in ultima zi a festivalului, Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor va sustine un concert extraordinar cu participarea solistilor Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminita Anghel, Mihai Georgescu, Bodo, Aurelian Temisan, Jorge, Ionut Ungureanu si Tony Tomas. Invitati speciali ai concertului din ultima zi a festivalului vor si Paula Seling si Ovi, castigatorii locului trei la Eurovision 2010.

In fiecare seara a festivalului, incepand cu ora 21.00, publicul va putea viziona proiectii ale unor importante concerte si opere filmate pe scenle lirice ale lumii, printre care „La Boh?me at the Towerblock” (Corul si Orchestra Simfonica din Berna) si "Concertul de Anul Nou de la Viena" (Orchestra Filarmonicii din Viena). Printre artistii care vor ajunge in Capitala prin intermediul proiectiilor se numara Anna Netrebko si Rolando Villazon, in „Cuplul de vis al Operei” (Orchestra Nationala a Belgiei) si Sir Georg Solti in "Celebrarea vietii si a muzicii" (Orchestra Filarmonicii din Londra).

Accesul la Bucharest Music Film Festival va fi gratuit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.