Premiera peliculei "Paranormal Activity", proiectia clasicului "Double Indemnity" si piesele de teatru "Idolul si Ioan Anapoda", "Gaitele" si "Regele cerb" se numara printre cele mai interesante repere din agenda culturala a Capitalei pentru saptamana 4-10 ianuarie.

Luni, 4 decembrie, cinefilii au ocazia sa (re)vada, la Cinemateca Eforie, de la ora 19.00, thriller-ul clasic "Double Indemnity", regizat in 1944 de Billy Wilder. Filmul, nominalizat la sapte categorii ale premiilor Oscar, ii are in rolurile principale pe Barbara Stanwyck, Fred MacMurray si Edward G.Robinson, noteaza NewsIn. Scenariul are ca pretext planul unei femei de a-si ucide sotul cu ajutorul unui agent de asigurari. Biletele au preturi cuprinse intre 4 si 10 lei.

Pe 5 decembrie, seara, la Palatul Ghika, amatorii muzicii jazz o pot asculta pe Ozana Barabancea, alaturi de Puiu Pascu, in cadrul unui spectacol live care va cuprinde piese evergreen, jazz, musical, dar si cover-uri. Intrarea la acest concert costa 20 de lei.

Unul dintre cele mai cunoscute spectacole de opereta din istoria muzicii, "Voievodul tiganilor" de Johann Strauss, va fi prezentat, miercuri, incepand cu ora 19.00, la Teatrul de Opereta "Ion Dacian". Dirijorul spectacolului este Lucian Vasilescu, iar Razvan Ioan Dinca semneaza regia. Distributia ii include pe Alfredo Pascu, Daniela Vladescu, Bianca Ionescu si Claudia Maru-Hanghiuc. Pretul biletelor este cuprins intre 10,5 si 26,25 lei.

Joi, iubitorii de teatru pot merge la piesa "Gaitele" de Al. Kiritescu, programata la Teatrul Odeon, incepand cu ora 19.00. Comedia, regizata de Alexandru Dabija, ii are in distributie pe Dorina Lazar, Ana Maria Moldovan, Carmen Tanase si Pavel Bartos. Biletele au preturi cuprinse intre 12,72 si 26,5 lei.

Pe 8 decembrie, cinematografele bucurestene vor prezenta premiera oficiala a peliculei "Paranormal Activity", regizata de Oren Peli. Produs cu un buget de doar 11.000 de dolari, filmul a surprins placut lumea cinematografica, devenind un adevarat succes al genului thriller-horror. Protagonistii productiei sunt Katie Featherston si Micah Sloat, in rolurile unor tineri indragostiti care se muta intr-o casa bantuita.

Sambata, la ora 19.00, Teatrul National Bucuresti prezinta comedia "Idolul si Ioan Anapoda" de G.M. Zamfirescu. Piesa, o satira amara despre cautarea fericirii, a fost pusa in scena dupa indicatiile regizorale ale regretatului Ion Cojar. Din distributie fac parte Dan Puric, Ileana Stana Ionescu, Irina Cojar, Mimi Branescu si Matei Alexandru, iar biletele costa intre 16 si 30 lei.

Duminica, 10 decembrie, incepand cu ora 19.00, Teatrul Masca propune spectacolul "Regele cerb", dupa un text de Carlo Gozzi, in regia lui Michele Modesto Casarin. Dincolo de "aparentele" comice date de stilul commedia dell'arte al interpretarii, piesa este o metafora despre patimile, urateniile si virtutile umane. In "Regele cerb" joaca Bogdan Angelescu, Dora Iftode, Bogdan Untila, Ioana Macarie si Laura Dumitrascu. Biletele au preturi de 12 si, respectiv, 20 lei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.