Chris Rea, Eric Clapton sau AC/DC sunt doar cateva dintre concertele la care bucurestenii sunt invitati in 2010, cand pe scenele Capitalei vor urca trupe si artisti care cu siguranta au intrat in istoria muzicii, serile muzicale fiind inaugurate pe 30 ianuarie, cu americanul Bobby McFerrin.

Pe 30 ianuarie, Bobby McFerrin, care si-a castigat celebritatea mondiala cu piesa "Don’t worry, be happy", va sustine un concert in Capitala, la Sala Palatului. Bobby McFerrin a mai cantat in Romania in 2005, tot la Sala Palatului. Biletele la concertul din 30 ianuarie 2010 costa intre 80 si 250 de lei (categoria VIP), potrivit organizatorilor, Sound&Image Events.

Pe 6 februarie, Chris Rea va concerta la Bucuresti, la Sala Palatului, spectacolul fiind inclus in turnelul european de promovare a celui mai recent album al artistului, "Still So Far To Go – The Best Of Chris Rea". In cadrul turneului, Chris Rea va fi insotit de Paul Casey, compozitor, solist si chitarist originar din Irlanda, despre care Rea declara ca "un astfel de talent apare numai o data la multa vreme". Biletele au preturi cuprinse intre 100 si 500 de lei.

Trupa franceza Air, formata din Jean-Benoit Dunckel si Nicolas Godin, va concerta la Sala Polivalenta din Bucuresti pe 11 februarie, informeaza NewsIn. Biletele au pretul de 95 de lei. Spectacolul trupei Air din Capitala face parte din turneul de promovare a celui mai nou album, "Love 2".

Si trupa blues rock Ten Years After va concerta pe 22 februarie la Sala Palatului. Legendara trupa blues rock va urca pe scena Salii Palatului, la peste patruzeci de ani de cand scria istorie la Woodstock cu piesa "I'm going Home". Biletele au preturi cuprise intre 50 si 150 de lei.

Poate una dintre cele mai asteptate trupe in Romania, AC/DC va concerta pe 16 mai, in premiera in Romania, in Piata Constitutiei din Capitala. Pentru a-i aduce in Romania pe rockerii de la AC/DC au fost cheltuite pana acum doua milioane de euro, aceasta suma neincluzand costurile de productie locala a evenimentului, potrivit organizatorilor. Piata Constitutiei are o capacitate de 70.000-80.000 de locuri. In piata ar putea fi instalate si tribune, in functie de incasarile din bilete si viitoarele contracte de sponsorizare. Biletele vor putea fi cumparate si in rate. Organizatorii sunt dispusi sa vanda pana la 70.000-80.000 de bilete in total. Pretul biletelor este cuprins intre 127 si 477 lei.

Britanicul Elton John va concerta pentru a doua oara in Romania, pe 5 iunie, in Piata Constitutiei din Capitala, biletele urmand sa fie puse in vanzare, cel mai probabil, sambata, a declarat pentru NewsIn Stefan Morosanu, general manager al Modus Production. Elton John a mai concertat in Bucuresti, pe 21 iunie 2003.

Pe 11 iunie, Eric Clapton va concerta pentru prima oara in Romania, alaturi de Steve Winwood, fostul sau partener din trupa Blind Faith, pe Stadionul Tineretului - Iolanda Balas Soter. Biletele au preturi cuprinse intre 136 si 636 lei. Eric Clapton este unul dintre cei mai apreciati cantareti britanici de rock si blues, care a facut istorie in trupe ca Yarbirds si Cream, dar si in cariera solo. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara "Layla", "Cocaine", "I Shot the Sheriff", "Tears in Heaven" si "Wonderful Tonight".

Intre 25 si 27 iunie, Metallica va veni pentru a treia oara in Bucuresti, in cadrul Sonisphere Festival. Metallica a mai cantat in Romania, tot la Bucuresti, in 1999 si 2008. Tot in cadrul Sonisphere va concerta si trupa Slayer si, posibil, trupa germana Rammstein. Infiintata la inceputul anilor '80, Metallica este una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume. Componenta actuala este James Hetfield (solist vocal, chitara ritmica), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitara principala) si Robert Trujillo (chitara bass).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.