Swingul sau schimbul de parteneri de sex intre doua sau mai multe cupluri este mult mai raspandit decat se credea in Italia, tara catolica, fiind practicat de un cuplu din patru, afirma La Stampa, intr-un articol publicat saptamana aceasta pe prima pagina, potrivit NewsIn.

"Daca sunteti opt la masa, tot atatia barbati cate femei, s-ar putea ca ceva sa nu fie in regula", isi incepe La Stampa articolul intitulat "Swingerii de la ora pranzului", care afirma ca schimbatul partenerilor de sex, altadata practicat in secret in miez de noapte, a devenit o ocupatie destul de obisnuita pentru a umple o pauza de pranz, in mijlocul zilei de lucru.

In Italia, un cuplu din patru practica swingul, 'afirma cotidianul italian, bazandu-se pe cifrele furnizate de Federsex, o asociatie care reuneste 200 de cluburi private italiene. "Cinci sute de mii de cupluri frecventeaza localurile noastre si practica swing-ul", afirma Federsex, care estimeaza insa ca numarul real al adeptilor acestei practici se ridica mai degraba la doua milioane de cupluri, de doua ori mai multe decat in urma cu zece ani. Potrivit Institutului italian de statistica, in Italia exista circa 14 milioane de cupluri, din care cam opt milioane sunt active sexual. In concluzie, un cuplu italian din patru practica swing-ul.

La Stampa a inceput sa se intereseze de subiect dupa ce, luna trecuta, un tanar de 27 de ani, Dejan Delijevici, a fost gasit cu o zgarda cu tinte la gat, spanzurat de un gard metalic, in apropierea clubului privat Magic Nuar de langa Mantova. Decesul pare sa fi fost provocat de niste jocuri sexuale care au degenerat, iar cazul a zguduit Italia, determinand o introspectie referitoare la moravurile sexuale.

Practica nu este deloc iesita din comun, se pare. Asa cum explica Federsex, clientii cluburilor private unde se practica swing-ul sunt "indivizi culti si instariti, cu varsta medie de 35 de ani in cazul femeilor si 43 de ani in cazul barbatilor". Detalii confirmate de angajatii clubului Malizia din zona garii centrale de la Milano. "Sunt oameni de toate felurile, persoane de varsta medie, dar si tineri sub 30 de ani. Singurul lucru pe care il au in comun este ca niciunul nu are probleme cu banii. Multi liber-profesionisti. Notari, dentisti, medici, comercianti. Si fotbalisti, si politicieni", spun acestia.

In afara de localuri, adeptii swing-ului se intalnesc in ultima vreme din ce in ce mai mult si in locuri publice, pe plaje si chiar in cimitire. La Milano, de exemplu, un punct de intalnire pentru swingeri este pe o strada dintre parcul Lambro si cimitirul Maggiore. La Roma, swingerii se intalnesc inclusiv in apropierea Ministerului de Externe. La Ferento, pe autostrada Teverina, dupa ora 22.00, cuplurile care vor sa fie vazute pot fi recunoscute dupa batista alba din parbriz, in timp ce acelea care accepta mai mult decat privitori se anunta printr-o batista rosie.

Practicantii spun insa ca nu orice cuplu rezista la swing. "Numai cuplurile in care exista o mare incredere fizica si intelectuala, cum suntem eu si sotul meu, pot face asa ceva. Noi suntem norocosi", spune o femeie numita Laura, de 39 de ani, din Florenta, care adauga ca nu e vorba doar despre sex, ci despre dragoste.

"Trebuie sa existe o dragoste foarte profunda si incredere reciproca absoluta", spune si Lara. Ea si sotul ei, Luca, isi lasa frecvent acasa copii de 16, respectiv 21 de ani, pentru a merge la asemenea petreceri private.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.