Google a lansat un serviciu de incarcare gratuita a muzicii pentru China, in parteneriat cu societatea chineza de download legal contracost, top100.cn, informeaza NewsIn.

Gigantul Google intra pe o retea de motoare de cautare ocupata de un gigant local, motorul de cautare Baidu. Serviciile acestuia ofera acces catre zeci de mii de cantece chinezesti din cadrul Top100.cn.

Popularitatea Baidu se datoreaza in special link-urilor muzicale pe care le recomanda, dar site-ul este acuzat ca face legaturi cu pagini de muzica piratata.

Google si marcile prezente pe Top100.cn vor imparti veniturile publicitare. Noul serviciu va avea un mare impact asupra caselor de discuri, care se confrunta frecvent cu pirateria. In primul trimestru din 2008, Google a ajuns in China la o cota de piata de 26,8%, fata de 60,7% cat are motorul de cautare Baidu.

China are in prezent 253 de milioane de utilizatori de internet, mai mult chiar decat SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.