"As vrea ca Mladici sa se predea cat mai repede posibil. Am lansat acest apel in repetate randuri si o fac si astazi, pentru ca el si Goran Hadzici sa se predea", a declarat Sutanovaci, intr-un interviu.

Predarea lui Ratko Mladici este "in interesul Serbiei si al cetatenilor sai", dar si "in interesul lui Mladici", a adaugat ministrul.

Dupa arestarea lui Radovan Karadzici, fost lider politic al sarbilor din Bosnia, la sfarsitul lunii iulie, generalul Mladici, fostul lider militar al sarbilor din Bosnia se afla in centrul a atentiei justitiei internationale. Generalul Mladici a fost inculpat pentru genocid de Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, cu sediul la Haga.

Dar justitia internationala cere si arestarea fostului lider al sarbilor din Croatia, Goran Hadzici, si el inculpat de TPI.

Uniunea Europeana (UE) considera ca Serbia isi va dovedi "cooperarea totala" cu TPI daca ii va prinde si pe acesti ultimi doi fugari. Arestarea lor va permite eliminarea obstacolelor din calea perspectivelor europene ale Belgradului.