Primarul din Fontvieille, S-E Frantei, a interzis “preventiv” spectacolul pe care Michelito urma sa il sustina sambata, insa, in aceeasi zi, baiatul mai are un spectacol programat la Arles. Alianta anticorida s-a mobilizat intre timp pe marginea acestui caz, fondatoarea organizatiei Claire Starozinski sustinand ca acest tip de corida practicat de copii, cu vitei si fara sulite, ramane “un joc periculos”, iar comportamentul parintilor “abuziv si nedemn”.

Tatal baiatului, Michel Lagravère, celebru toreador in anii '90, se declara socat de polemica creata in jurul fiului sau, care nu face altceva decat sa se joace cu vitei agitand o muleta, "precum 300 alti copii de varsta lui care studiaza la scolile de corida din Franta". Tatal lui Mchelito conduce o astfel de scoala la Merida, in provincia mexicana Yucatan.

Michelito a sustinut spectacole si mai are programate in mai multe orase din Franta, iar Alianta anticorida a intervenit pe langa autoritati pentru a i se interzice baiatului sa mai practice acest sport, in virtutea codului civil si penal.

O ancheta a fost deschisa, dar nu s-a constatat decat ca, daca baiatul ar fi remunerat si ar avea contract de munca, atunci prestatia lui nu ar fi in legalitate, dupa dreptul francez.

"Nu exista nici un castig financiar", sustine tatal lui Michelito, spunand ca pentru calatoria in Franta, are sustinere financiara din Yucatan. "Vor sa il impiedice sa isi traiasca pasiunea, este trist", mai spune tatal, mentionand "calmul impresionant" si "marea intuitie" de care da dovada copilul.

Totusi, Lagravère recunoaste ca, in America Latina, fiul sau participa la coride in care trebuie sa omoare animalul. Alianta anticorida reclama la randul ei faptul ca, de la 6 ani, Michelito a omorat 60 de tauri si a fost ranit de mai multe ori.

"Nu au decat sa ii examineze corpul sa vada ca nu a fost ranit", raspunde bunicul baiatului, Louis Lagravère, pentru care aceasta afacerea se rezuma la renumele cvasimondial al lui Michelito, care a declansat atacurile Aliantei anticorida, insa un efect al polemicii va fi cresterea notorietatii tanarului toreador, spune el.