Micuta republica rebela Osetia de Sud, care pe hartie apartine Georgiei, dar care practic se guverneaza ca un stat independent, a hotarat sa-si trimita copiii in Rusia, statul care o sustine.

Decizia vine dupa un schimb de focuri, sambata, intre fortele osetiene si cele georgiene, care a dus la moartea a 6 osetieni si a aratat cat de aproape sunt cele doua de reinceperea unui razboi. Ele s-au confruntat si in anii '90, cand Osetia de Sud s-a rupt de facto de Georgia, cu sprijinul masiv al statului rus.

Ambele parti se acuza una pe alta de declansarea violentelor, osetienii pretinzand ca Georgia incearca sa le reincorporeze regiunea cu forta, iar georgienii ca Rusia, statul fara de care Osetia de Sud nu ar putea exista, escaladeaza conflictul pentru a impiedica Georgia sa adere la NATO. Evident, Moscova neaga acest lucru, dar e extrem de furioasa pe decizia Georgiei de a cauta integrarea in aceasta organizatie, care, astfel, ar ajunge la granita sudica a Rusiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.