"The Tales of Beedle the Bard", ultima carte a celebrei autoare JK Rowling, va fi disponibila pe piata din 4 decembrie, potrivit The Guardian.

Initial, Rowling a redactat si ilustrat manual sase exemplare ale cartii ca dar de multumire pentru persoanele cel mai mult implicate in lansarea cartilor Harry Potter. O a saptea copie, legata in piele si montata cu pietre semipretioase si cu argint a fost scoasa la licitatie in luna decembrie a anului trecut, la casa de licitatii Sotheby's.

Children's High Level Group, organizatia de caritate, co-fondata de Rowling in 2005, va publica in acest an colectia celor cinci povestiri si o va lansa pentru publicul larg si intr-o editie de colectie. Exemplarele care vor fi comercializate vor costa 6,99 lire sterline fiecare si vor contine comentarii pe marginea fiecareia dintre cele cinci povestiri ca venind din partea profesorului Dumbledore, personajul celebru din Harry Potter, si de asemenea, o introducere a scriitoarei.

Amazon va produce un numar maxim de 100.000 de exemplare de colectie – care se vor a fi replici apropiate de originalul redactat si ilustrat manual. Acestea vor costa 50 lire sterline si vor cuprinde 10 noi ilustratii ale autoarei.

Profitul va merge catre Children's High Level Group, care are ca scop imbunatatirea vietii copiilor din centrele sociale, in special din estul Europei. "Fanii Harry Potter au fost dezamagiti cand am scos la licitatie un singur exemplar din 'The Tales of Beedle the Bard' in decembrie", a declarat Rowling adaugand ca este incantata de faptul ca acest manuscris va fi acum disponibil pentru toata lumea.

La randul lor, reprezentantii Amazon s-au declarat fericiti ca au obtinut dreptul de a distribui exemplarele de colectie. "Nu ne imaginam ca vom avea sansa de a distribui cartile intr-un format atat de special. Suntem incantati", a declarat un purtator de cuvant al Amazon citat de The Guardian.


Harry Potter: "The Tales of Beedle the Bard" - editie de colectie

Interviu: J K Rowling vorbeste despre ultimul volum din seria Harry Potter


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.