Un grup de 31 de turisti romani au ramas blocati in Austria, dupa ce soferul autocarului care ii transporta a fost arestat de politia austriaca in apropiere de Viena, informeaza un comunicat al MAE

Potrivit comunicatului, autocarul in care circulau romanii a fost retinut de politia austriaca, iar soferul acestuia a fost arestat, intrucat nu se conformase instructiunilor date de un echipaj de politie.

Politistii sesizasera, in cadrul unui control de rutina, ca autocarul nu avea platita taxa pentru autostrada. Soferul a refuzat sa respecte indicatiile politistilor austrieci si a repus in circulatie autocarul fara aprobare. Din acest motiv, acesta a fost arestat sub acuzatia de ultraj impotriva organelor de drept, urmand a fi pus la dispozitia instantei.

Romanii aflati in vacanta au fost nevoiti sa ceara, luni, sprijinul Ambasadei Romaniei la Viena pentru a se putea intoarce in tara. In urma discutiilor cu reprezentantii sectiei consulare, care au luat legatura cu autoritatile locale si firma de transport, grupul de turisti ar fi trebuit sa plece spre Romania in cursul serii de marti, informeaza MAE. Totodata, soferul autocarului va beneficia de asistenta consulara necesara si de serviciile unui avocat.

Ministerul Afacerilor Externe reitereaza recomandarea ca, inainte de efectuarea unei calatorii in strainatate, fiecare cetatean sa se informeze cu privire la legislatia tarii de destinatie si a celor de tranzit si subliniaza inca o data necesitatea cooperarii cetatenilor romani cu autoritatile tarii respective si conformarii indicatiilor acestora.

Personalul consular romanesc nu poate determina exonerarea de raspundere si nu poate acorda sprijin financiar, ci doar sa faciliteze rezolvarea situatiei si sa se asigure ca cetatenii romani sunt tratati corect si li se respecta drepturile, se mai arata in comunicatul MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.