Reteaua internationala a organizatiei Mdecins du Monde(MDF) a denuntat astazi "derivele politicilor europene fata de populatia roma", transmite AFP.

"Actele de discriminare fata de populatia roma au trecut la o noua etapa de indiferenta a guvernelor si cetatenilor europeni", afirma intr-un comunicat MDM, care se teme ca romii fac "obiectul unui statut exceptional" in Uniunea Europeana, arata NewsIn.

"Inregistrarea romilor", inceputa de cateva zile in Italia, "este cel mai recent avatar al stigmatizarilor si discriminarilor suferite de aceasta populatie in cele patru colturi ale Europei", subliniaza asociatia umanitara, care depune eforturi pentru comunitatea roma de ani de zile.

"Fondat exclusiv pe originea etnica a persoanelor", aceasta "nu trebuie in niciun caz tolerata de comunitatea internationala", apreciaza MDM, care "este foarte ingrijorat de colaborarea Crucii Rosii italiene" in aceasta controversata afacere.

"Numeroasele discriminari, in Italia si in alte tari membre, nu mai trebuie trecute sub tacere", afirma organizatia umanitara, adaugand: "Istoria ne-a invatat ca indiferenta si tacerea pot lasa cale libera celor mai grave derive".

Medici fara Frontiere si Romeurope cer presedintiei franceze a Uniunii Europene "sa se opuna punerii in aplicare a acestor practici si sa instituie o politica reala de integrare a populatiilor rome pe teritoriul european".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.