Potrivit AFP, declaratiile facute sambata de un nigerian de 30 de ani despre moartea prin deshidratare a celor doi copii ai sai, de 2, respectiv 4 ani, ale caror cadavre au fost aruncate in mare, le-a fost confirmata anchetatorilor de unii dintre pasageri, dar infirmata de altii, potrivit ANSA. O femeie care se afla in grupul respectiv a povestit ca si ea si-a pierdut cei doi copii in timpul calatoriei.

Barbatul si femeia faceau parte dintr-un grup de 74 de imigranti ilegali aflati intr-o ambarcatiune in deriva, salvati sambata de Paza de coasta italiana si transferati pe insula Lampedusa.

Presupusul tata a spus ca era doar cu cei doi copii, mama ramanand in Nigeria. Unele persoane din grup au spus insa ca sotia acestuia a murit. Potrivit declaratiilor sale, baietelul de 2 ani a inceput sa vomite la putin timp de la imbarcare si a murit rapid. Sora sa a murit ulterior, din cauza deshidratarii. Cele doua cadavre au fost aruncate in mare.

Aceasta noua drama a imigratiei ilegale a zguduit Italia, dupa extinderea de catre guvernul italian a "starii de urgenta" impotriva clandestinilor. Potrivit guvernului, masura urmareste mobilizarea mijloacelor pentru "sporirea asistentei pentru imigrantii ilegali". Ministrul de interne, Roberto Maroni, a spus ca 10.611 imigranti ilegali au fost interceptati in primele sase luni ale anului, fata de 5.378 in aceeasi perioada anul trecut.

Cazul intervine dupa ce intreaga lume a fost socata de o serie de fotografii facute pe o plaja din Italia, care aratau cum turistii se bronzau alaturi de cadavrele a doua tinere rome, care murisera inecate.