Politia italiana incearca sa faca lumina in cazul decesului a doi copii in timpul traversarii Mediteranei intr-o barca de imigranti ilegali, in conditiile in care sunt contradictii in marturiile acestora din urma, fiind posibil ca micutii sa fi fost aruncati peste bord cand inca erau in viata.
Potrivit AFP, declaratiile facute sambata de un nigerian de 30 de ani despre moartea prin deshidratare a celor doi copii ai sai, de 2, respectiv 4 ani, ale caror cadavre au fost aruncate in mare, le-a fost confirmata anchetatorilor de unii dintre pasageri, dar infirmata de altii, potrivit ANSA. O femeie care se afla in grupul respectiv a povestit ca si ea si-a pierdut cei doi copii in timpul calatoriei.

Barbatul si femeia faceau parte dintr-un grup de 74 de imigranti ilegali aflati intr-o ambarcatiune in deriva, salvati sambata de Paza de coasta italiana si transferati pe insula Lampedusa.

Presupusul tata a spus ca era doar cu cei doi copii, mama ramanand in Nigeria. Unele persoane din grup au spus insa ca sotia acestuia a murit. Potrivit declaratiilor sale, baietelul de 2 ani a inceput sa vomite la putin timp de la imbarcare si a murit rapid. Sora sa a murit ulterior, din cauza deshidratarii. Cele doua cadavre au fost aruncate in mare.

Aceasta noua drama a imigratiei ilegale a zguduit Italia, dupa extinderea de catre guvernul italian a "starii de urgenta" impotriva clandestinilor. Potrivit guvernului, masura urmareste mobilizarea mijloacelor pentru "sporirea asistentei pentru imigrantii ilegali". Ministrul de interne, Roberto Maroni, a spus ca 10.611 imigranti ilegali au fost interceptati in primele sase luni ale anului, fata de 5.378 in aceeasi perioada anul trecut.

Cazul intervine dupa ce intreaga lume a fost socata de o serie de fotografii facute pe o plaja din Italia, care aratau cum turistii se bronzau alaturi de cadavrele a doua tinere rome, care murisera inecate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.