Candidatul republican la Casa Alba, John McCain, care vrea sa excluda Rusia din summitul G8, a spus ca aceasta tara a devenit o "autocratie" si ca fostul presedinte Vladimir Putin a condus Rusia "pe o cale foarte proasta", relateaza AFP.

"Trebuie sa le amelioram comportamentul", a spus McCain pentru ABC, reamintind deciziile recente ale Rusiei, dupa cum arata NewsIn.

McCain a citat "scaderea livrarilor de petrol catre cehi pentru ca au incheiat un acord cu SUA, excluderea grupului petrolier BP din Rusia, enorma presiune asupra Georgiei si Ucrainei". "Au devenit o autocratie", a declarat candidatul.

"Fostul presedinte Putin, acum premier, a dus tara pe o cale foarte proasta", a subliniat McCain,. adaugand ca Putin tine in continuare fraiele tarii.

"Sunt sigur ca el este la comanda. Nu cred ca si-ar fi ales succesorul, daca nu s-ar fi gandit sa ramana la comanda", a declarat McCain.

"Vrem un comportament mai bun din partea Rusiei pe plan international", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.