Guvernul "a luat act de oferta de a demisiona din postul de sef al armatei" transmisa de Roland Nef si "se va ocupa de aceasta problema la urmatoarea sa sedinta ordinara din 20 august", informeaza un comunicat.

Roland Nef, care a fost numit in iunie 2007 la conducerea armatei elvetiene, regreta ca acuzatiile care i se aduc au facut imposibila misiunea sa militara, au spus avocatii sai.

Ministrul apararii il suspendase luni pe seful armatei cerandu-i sa aduca pana la 20 august dovezi care sa-l disculpe pentru acuzatiile aduse de presa, in special cele referitoare la hartuirea fostei sale iubite. Roland Nef a recunoscut ca a facut "greseli" atunci cand s-a despartit de fosta sa iubita.

Presa ii reprosa ministrului apararii, Samuel Schmid, ca l-a numit in functie pe Nef intr-un moment in care pe numele lui era depusa o plangere penala.

Saptamanalul Sonntagszeitung dezvaluise, in cursul lunii iunie, ca in momentul numirii lui Nef in fruntea armatei era depusa o plangere penala impotriva sa. Duminica trecuta, Sonntagszeitung a publicat extrase dintr-un proces-verbal al politiei municipale din Zurich datat 27 septembrie 2006. Potrivit acestui document, fosta iubita a lui Roland Nef ii reproseaza acestuia ca a raspuns prin mail, in numele ei, unor anunturi la mica publicitate care propuneau partide de sex. Nef a trimis chiar o fotografie a iubitei lui, adresa ei privata, numarul de telefon fix, precum si cel de mobil.

Presa elvetiana sustine ca Nef, care era in momentul faptelor colonel de brigada, nu a suportat decizia fostei sale iubite de a se desparti de el. Ii trimitea mailuri, SMS-uri si carti postale anonime. Hartuirea ar fi durat 18 luni, iar la capatul acestei perioade ar fi mers pana intr-acolo incat sa le comunice amatorilor de sex numele, adresa, numerele de telefon si fotografia fostei sale iubite.