Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) s-a declarat miercuri "indignat" de indiferenta turistilor italieni, dupa ce doua tinere rome s-au inecat sambata, pe o plaja din apropiere de Napoli, relateaza AFP.
"Suntem indignati si ingrijorati", a declarat purtatoarea de cuvant a Inaltului Comisariat ONU in Italia, Laura Boldrini, in legatura cu evenimentele tragice.

Cadavrele celor doua adolescente de origine roma au stat intinse pe plaja timp de aproximativ o ora, dar majoritatea turistilor nu si-au intrerupt activitatile si nu au parasit zona, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

Mai multe persoane care inotau au incercat sa le salveze pe tinere si au alertat apoi politia. Pana cand au fost aduse sicriele, ceea ce a durat aproximativ o ora, turistii au acoperit cadavrele cu servetele, bureti, iar alaturi a fost depus un buchet de flori albe, relateaza cotidianul.

"Atitudinea turistilor, asa cum a fost descrisa de presa, este socanta, pentru ca dovedeste o lipsa grava de sensibilitate", considera Bodrini. Acest eveniment de fapt divers socheaza "cu atat mai mult cu cat nu a generat nicio reactie politica, in special intr-o astfel de perioada", a adaugat ea, referindu-se la inasprirea luptei impotriva imigratiei ilegale, care vizeaza in special nomazii, decisa de Guvernul lui Silvio Berlusconi.
Arhiepiscopul de Napoli, Crescenzio Sepe, a fost singura personalitate care si-a exprimat indignarea fata de aceasta situatie, prezentata de mai multe ziare straine care au criticat vehement Italia. "Aceste imagini sunt mai rele decat cele cu Napoli invadat de gunoaie", a declarat el, citat de agentia de presa ANSA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.