"Batrinele" cazinouri Mirage sau Bellagio, care au adus faima orasului pierzaniei Las Vegas, au fost puse in umbra de fastuoasa inaugurare a celui mai scump hotel-cazinou din lume, Wynn Las Vegas, in care a fost investita uriasa suma de 2,7 miliarde de dolari. O mare parte din cei sositi la gala inaugurarii, care a avut loc joi, au ramas cu gurile cascate, la propriu, cind au patruns in luxosul hotel Wynn Las Vegas, prin holul bogat ornat si ticsit cu peste 10.000 de flori. Patronul hotelului, Steve Wynn, unul dintre fondatorii stralucitorului Las Vegas, a stat personal la intrare si a strins miinile celor mai importanti invitati, dar si oamenilor de rind, care statusera ore in sir la coada. Usile hotelului s-au deschis la un minut dupa miezul noptii, iar multimea curioasa a luat cu asalt cazinoul, indreptindu-se catre sirurile de aparate de jocuri mecanice sau spre mesele de black jack sau ruleta.

Chiar si pentru standardele constructiilor din Las Vegas, infatisarea uriasului hotel de 50 de etaje taie, pur si simplu, rasuflarea. Hotelul de culoare aramie are 2.716 de camere, 18 restaurante si un cazinou care se intind pe 10.220 de metri patrati. Din magazinele exclusiviste, situate in holul hotelului, poti cumpara un bolid Ferrari sau, dupa preferinta, un Maseratti, o pereche de pantofi Manolo Blahnik la pretul unei masini sau o rochie superba semnata de Oscar de la Renta. Din hol nu lipsesc nici magazinele Chanel, Dior sau Cartier. La numai patru minute de la inaugurarea hotelului s-au vindut un Maseratti Quattroporte, la pretul de 116.000 de dolari, si un Ferrari "la mina a doua", cu 269.000 dolari. Amatorii de masini scumpe pot alege insa din peste zece "piese de colectie", unele la pretul de peste un milion de dolari.

Dupa incordatele partide de la masa de joc, obrazele subtiri se pot relaxa pe cele doua terenuri de golf, infrumusetate de o cascada de 20 m. Pardoseala de culoare bej este inveselita de un mozaic pastelat de diverse culori: verde, albastru, portocaliu si violet. Holul de la intrare este impodobit cu pomi naturali, decorati cu ghirlande de flori, asemanatoare decoratiunilor de Craciun. In restaurantul Okada a fost amenajata o gradina japoneza autentica, in centrul careia se afla un mic lac artificial, inconjurat de vegetatie specifica Asiei. Plante luxuriante se afla si in alt restaurant, Lacul Visurilor, unde un lac artificial este partial ascuns in spatele unor conifere. Vibratia culorilor culmineaza in galeria de arta, in care sint expuse picturi extrem de valoroase din colectia personala a lui Steve Wynn, care include pinze semnate de Picasso, Cezanne, Gauguin, Vermeer sau Rembrandt.

Spre deosebire de alte hoteluri-cazino, care ofera spectacole cu dansatoare sau cu vedete internationale, Wynn are propriul concept de spectacol, intitulat "Le Reve" (Visul). Cine vrea sa afle cum arata "Visul", trebuie sa plateasca pentru bilet frumoasa suma de 121 de dolari.

Camere de un milion de dolari

Pretul unei camere la Hotelul Wynn variaza intre 315 si 1.000 de dolari pe noapte. Tariful, destul de usturator pentru buzunarul turistului de rind, este justificat prin aceea ca pentru fiecare camera s-a investit ametitoarea suma de un milion de dolari. Dimensiunea minima a unei camere este de 58 metri patrati, iar peretii sint "tapetati" cu mai multe televizoare cu ecran plat.

Gurmanzii pot face o selectie dintre cele 18 restaurante, de la cele mai exclusiviste, unde se servesc meniuri specifice Rivierei franceze, pina la cele mai populare, cu bucatarie chinezeasca, italieneasca sau americana. Noua creatie a miliardarului american Steve Wynn a avut nevoie de cinci ani pentru a fi inaugurata, interval in care majoritatea detaliilor de design au fost tinute secrete, iar fotografii nu au avut acces in interior.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.