Un violent incendiu s-a declansat in noaptea de marti spre miercuri in apropierea unei tabere de nomazi unde Crucea Rosie italiana organizase luni primul recensamant controversat al romilor din suburbia capitalei, informeaza presa italiana, citata de AFP.
Potrivit NewsIn, incendiul, agravat de vantul puternic, nu a distrus tabara de baraci si nu a facut victime, iar primarul capitalei Gianni Alemanno a promis ca primaria se va ocupa de reconstructia marginilor taberei de la Magliana situata de-a lungul unei autostrazi care duce spre aeroport.

O ancheta a fost deschisa pentru a determina originea incendiului care, potrivit unor localnici, ar fi avut motivatii rasiste si ar fi fost provocat de trei sticle incendiare aruncate de necunoscuti de pe autostrada.
Aceastaipoteza nu a fost confirmata pana in prezent de anchetatori si, potrivit agentiei ANSA, o persoana a fost chiar pusa sub acuzare miercuri dimineata pentru "marturie falsa" si "alarma falsa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.