Zilele acestea, la Moscova, se intareste o alianta militara, energetica si politica intre Venezuela si Rusia, doua state unite de opozitia fata de Statele Unite
Cu toate acestea, presa rusa speculeaza ca noul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev, intentioneaza sa il primeasca pe presedintele venezuelean Hugo Chavez fara prea multe efuziuni publice, de teama ca vizita unui lider de stanga atat de controversat si vocal impotriva SUA i-ar putea dauna imaginii de „liberal”.

Potrivit publicatiei online Moscow Times, Chavez va putea sa-si cumpere linistit armele rusesti in valoare de un miliard de dolari pe care le considera necesare pentru protectia tarii sale, insa nu va beneficia de prea mult sprijin in „cruciada” impotriva Americii. „Rusia si Venezuela trebuie sa devina aliati strategici in domeniul petrolului si al cooperarii militare si tehnice”, a spus ieri Hugo Chavez, la sosirea sa in capitala rusa. “Aceasta va garanta suveranitatea Venezuelei, in prezent amenintata de SUA”, a mai spus liderul de la Caracas.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.