Oficialii europeni saluta capturarea lui Karadzic, dar doresc si capturarea celorlalti criminali de razboi
„Recenta victorie electorala a lui Tadic (n.r. actualul presedinte al Serbiei) a eliminat suspiciunile potrivit carora Serbia va ramane ostatica a acestui psihopat”- titra, ieri, presa bosniaca, salutand arestarea unui dintre cei mai „vanati” criminali de razboi din Europa, Radovan Karadzic. Capturarea fostului lider politic al sarbilor bosnici, inculpat pentru genocid si crime de razboi de justitia internationala si cautat de aproape 13 ani, a fost anuntata de presedintia sarba, conjunctura care lasa loc speculatiilor.

Karadzic a fost arestat in apropiere de Belgrad, unde isi castiga existenta din medicina alternativa, ascuzandu-si identitatea, lasandu-si parul lung si barba. „Ultima sa adresa era la Novi Belgrad, cartier din capitala sarba”, a explicat Vladimir Vukcevici, procurorul sarb pentru crime de razboi, citat de AFP.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.