Tinerii din miscarea pro-Kremlin "Nasi" participa anual la o tabara de vara, unde pot frecventa cursuri de genul "cum poti depasi hegemonia SUA", pot alerga un porc cu numele presedintelui eston sau se pot casatori si ajuta la rezolvarea crizei demografice.

In tabara de vara a tineretului pro-Kremlin, toti se trezesc in sunetul imnului Rusiei, cativa militanti plimba un purcel pe care este scris numele presedintelui eston, altii invata sa-si construiasca o cariera sau se casatoresc, potrivit NewsIn.

In pierdere de viteza de cand a sosit la putere Dmitri Medvedev, Nasi (Ai nostri) cauta, pentru acest forum anual, la 400 kilometri de Moscova, o noua vocatie intre patriotism, ortodoxie, ura fata de Occident si cultul reusitei dupa modelul american. Obiectivul lor era pina acum prevenirea "amenintarii portocalii" in Rusia, dupa revolutiile din Georgia, din 2003, si dupa cea "portocalie" din Ucraina in 2004, care i-a adus la putere pe prooccidentali.

Alegerile fiind de domeniul trecutului, acesti tineri sunt acum ingrijorati in legatura cu cariera. Presedintele Comisiei Electorale centrale si prim-vicepremierul Igor Suvalov au venit sa le dea sfaturi practice. "Avem aici 340 studenti selectionati din 25 de regiuni. Expertii lucreaza cu ei pentru a-i ajuta sa intre in elite", explica Elena Berejnikova, din sectia "Cadre pentru modernizarea tarii". La standul "inovatie", Artiom Ruhov, de 25 de ani, venit din sud-est, expune nanotuburi de carbon, sperand ca cineva il va ajuta sa-si finanteze cercetarile.

In biblioteca se afla o biografie a lui Bill Clinton, manuale economice si "lectura obligatorie", o carte a americanului Tom Peters, care explica modul in care poti deveni un lider.

Manifestatii socante anima locul. Un personaj acoperit cu dolari plimba purcelul Toomas Hendrik Ilves, numele presedintelui eston, inamic jurat al miscarii, pentru ca a mutat din centrul orasului Tallinn un monument sovietic. Este opera aripii Stal, care se ocupa de actiunile "creative".

Miscarea are si doua sectii militariste. Una antreneaza tinerii in serviciul militar, cealalta transforma fosti alcoolici si toxicomani in combatanti impotriva "pericolului portocaliu", care patruleaza pe strazi alaturi de politie. "Medvedev nu are aceeasi atitudine fata de Nasi ca Putin", care incuraja miscarea, spune un militant. "Insa ar fi periculos sa-i abandonam acum pe acesti tineri, ar putea trece in opozitie", adauga el, notand ca tabara gazduieste anul acesta 3.500 activisti, de trei ori mai putini decat in 2007.

Pentru intretinerea spiritului combativ, activisti din Stal frecventeaza conferinte pe teme de genul "cum poti depasi hegemonia Statelor Unite" sau "fascismul de stat eston". Prezenta este obligatorie. Intr-unul dintre corturi, liderul aripii ortodoxe a miscarii, Boris Iakemenko, anunta infiintarea unei organizatii ortodoxe ruso-sarba "impotriva agresiunii americane".

Seara, 20 de cupluri se casatoresc in acelasi timp, inainte de a fi invitate foarte oficial sa se duca in sura cu fan, pentru a participa la rezolvarea crizei demografice ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.